Aspirator

Acest electrocasnic e util în orice casă nu numai pentru a face curățenie și a ține casa curată, ci și pentru a vă menține sănătoși deoarece e cunoscut că praful provoacă multe alergii și boli.

După cum se poate vedea din lista de mai sus, în comerț sunt mai multe tipuri de aspiratoare. Cele mai cunoscute sunt: aspiratoarele cu sac, și cele fără sac (cele robot, verticale, verticale 2 în 1).

Aspiratoarele cu sac sunt printre cele mai populare deoarece au fost primele apărute pe piață. Avantajul unui model cu sac e faptul că are o capacitate mare de stocare a prafului și că vine cu un cost de achiziție mic. Cel mai mare dezavantaj e faptul că trebuie să cumpărați saci.

Aspiratoarele fără sac sunt modele mai noi care oferă capacități mai mici de stocare a prafului, dar în schimb nu trebuie cumpărați saci. Alte avantaje ale acestora ar fi o portabilitate mai bună și că sunt disponibile în multiple configurații fără fir. Aceste configurații sunt aspiratoare robot, verticale, verticale 2 în 1 și modele de mână. Modelul standard de aspirator fără sac e cel cu fir, iar cele fără fir sunt pentru cei interesați de mobilitate.