Dell Streak 7

Tableta Dell Streak 7 Wi-Fi/3G a fost anunţată prin februarie 2011 şi a apărut în martie. Este mai mică decât Streak 10 şi mai mare decât Streak 5. Mie îmi place mai mult varianta de 5 inci deoarece încape şi în buzunar, dar sunt sigur că sunt destui cei care vor aprecia diagonala de 7 inci. Design-ul este tot cam același și cred că tableta Dell Streak 7 va fi una dintre cele mai vândute tablete PC. Dacă vă place cum arată și nu doriți o tabletă cu 3G ci una doar cu Wi-Fi atunci puteți opta pentru un Streak 7 Wi-Fi care are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și poate fi o alegere inteligentă deoarece este foarte bună și vine de la un producător precum Dell. Varianta cu 3G costă undeva mai mult. Aceasta va concura cu multe modele de pe piață. O alternativă cu Honeycomb și cu ecran mai mare va fi Streak 10 Pro. O tabletă cu care va concura la anul va fi Asus Eee Pad MeMO 3D care este tot de 7 inci numai că va avea HoneyComb şi ecran 3D.

Poze

Din lateral
Capac

Specificaţii tehnice

Detaliile tehnice sunt aproximativ asemănătoare cu cel ale altor tablete, adică are undeva la jumătate de kilogram. Memorie internă de tip flash de 16 giga care poate fi mărită deoarece are cititor de carduri printr-un card de tip SD. Ecran de 7 are o rezoluţie de 480 pe 800 pixeli. Acesta este unul LCD cu tehnologie LED care este unul cu multi-touch cu protecție superioară împotriva zgâriturilor (Gorilla ca la Streak 5).

Cred că procesorul Tegra 2 face mai mult de jumătate din tabletă deoarece este unul Dual Core la 1 GHz și rulează cele mai noi jocuri 3D pentru tablete.

Vine cu Wi-Fi, bluetooth 2.1 cu EDR, două camere din care una de 5 megapixeli care suportă înregistrare video 720p iar cealaltă este de 1.3 MP şi are instalat sistemul de operare Android 2.2 Froyo. Are același sistem de operare ca și la predecesorul, dar numai după update.

Preţuri

Încă nu pot spune care e preţul în ţara noastră deoarece tableta nu e prezentă pe plaiurile noastre mioritice, încă. Dar, în alte ţări costă undeva la 350 euro, deci la noi va fi vreo 18 milioane. Va fi cea mai ieftină tabletă PC cu funcția 3G și ecran de 7 inci.

Alternative

Dacă te-ai săturat să aştepţi până apare la noi şi te-ar interesa o tabletă cu specificaţii oarecum asemănătoare atunci ar trebui să alegi HTC Flyer 7 sau Samsung Galaxy Tab 7.

Păreri pro şi contra

Pro: Tableta Dell Streak 7 are 3G şi Wi-Fi deci vine în două variante, procesor dual core, memorie integră destul de mare care e extensibilă printr-un card, ecranul are o rezoluţie destul de mare, suport Adobe Flash 10.1 și are o autonomie de 3 zile în stand-by, patru ore de convorbiri și 6-7 ore de utilizare normală.
Contra: pentru unii ecranul e prea mare, iar pentru alţii e prea mic (există varianta de 5 inci şi va apărea şi cea de 10). Un alt minus ar fi faptul că nu are Android 3, dar am văzut pe interet că a făcut cineva un kit de instalare pentru Android 3 sau 3.1 care să se potrivească cu această tabletă.

Concluzii

Dacă vrei o tabletă medie ca dimensiune şi cu ultima tehnologie în ea (3G, procesor dual core etc) atunci ar trebui să alegi tableta Dell Streak 7.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „Dell Streak 7”

 1. Era mai interesant daca venea cu un sistem de operare mai nou gen Honeycomb, dar probabil va fi un update peste ceva vreme. Problema daca pot spune asa se datoreaza lansarii intarziate, ca atunci cand au realizat tableta nu era inca honeycomb pe piata, parca. Oricum tableta isi merita fiecare banut deoarece are procesor super tare, nu este nici prea mare nici prea mica si poate o sa mai scada pretul daca nu se epuizeaza stocul :(.

 2. Dell Streak 7 nu poate veni cu Android 3 deoarece acest Honeycomb e pentru ecrane mai mari.

  Poate că versiunea de 10 inci de la Dell care e numită Pro (parcă) va veni cu Android 3.x.

 3. Mi-am cumparat una ieri si recomand oricarui pasiona de Internet sa-si ia una. Este cu mult peste un netbook la portabilitate si autonomie. Eu caut acuma tutoriale sa-i bag Honycomb Android 3.2 sau 3.1. 😉

 4. Îți recomand să nu instalezi variante neoficiale de Android ca pe urmă să nu ai probleme.

 5. „în alte ţări costă undeva la 350 euro, deci la noi va fi vreo 18 milioane. ”

  :)) la ce curs? Ori pretul in euro e 450 ori pretul in lei e pe la vreo 1400 lei (adica 14 milioane lei vechi).
  Sau ai scris asta din cauza ca te-ai gandit ca bisnitarul roman trebuie el sa mai adauge 100 euro in plus la profitul deja existent?

 6. Articolul nu a fost actualizat complet din păcate, iniţial atât a costat iar preţul afişat în primul paragraf este cel al eventualelor resigilate.

 7. eu am o tableta dell streak 7 si are sp ea android 3.2 honycomb… asa am cumparat-o.. oricum trebuie sa specific ca nu a fost luata de la noi

 8. am o tableta dell streak 7 si cand dau din portrat in landscape sau invers se blocheaza ajuta ti ma va rog cu niste sfaturi

Comentariile sunt închise.