Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

HTC Flyer 7

Tableta HTC Flyer Wi-Fi 16GB  7″ cu procesor de 1,5 GHz, hard de 32GB și sistem de operare Android 2.2 Froyo este disponibilă la un preț de circa 2.200 lei. Aceasta este singura tabletă a celor de la HTC și pentru faptul că vine cu un ecran așa de mic, portabilitatea este ceva mai bună. Bineînțeles că o poți folosi ceva mai ușor comparativ cu una de 10 inci. Pe de altă parte cei de la HTC au intrat mai târziu pe piață decât ceilalți producătorii de tablete PC pentru că au vrut să creeze o tabletă mai specială. Faptul că au intrat așa de târziu pe piață este justificat și de specificațiile tehnice ale acesteia și caracteristicile speciale cu care vine tableta HTC Flyer 7. O putem include și în categoria telefoanelor performante deoarece are funcția 3G care nu prea o găsim pe alte tablete PC de pe piață. Acesta ar putea fi avantajul numărul 1 a acestei tablete HTC. O alternativă la acest model ar putea fi HTC Puccini 10.

HTC Flyer Wi-Fi este clar cea mai bună tabletă PC cu ecran de 7 inci, dar nu este cea mai tare… dacă pot spune așa. Poate fi utilă pentru cei ce au nevoie și de un telefon la îndemână sau să trimită date din teren la birou și invers. Plus că vine cu un stylus special care te poate ajuta la utilizarea ei, dar să nu se înțeleagă faptul că nu o puteți folosi fără stylus. Acesta are rolul numai de a ușura navigarea pe ‘net sau Android, scrierea unor texte ș.a. Spre deosebire de celelalte tablete PC, tableta HTC Flyer 7″ vine cu o carcasă Premium, adică cu un design unic și e realizată dintr-un material solid, iar tableta poate fi ținută cu ușurință în mână fără a aluneca. Să nu credeți că dacă este solidă e și grea deoarece cântărește doar 420 de grame. Deci, este foarte ușoară, chiar mai ușoară decât o carte cu aceleași dimensiuni. Poate fi și un eReader foarte bun ce poate fi ținut într-o mână.

Chiar dacă ecranul are o diagonală de 7 inci și este ideal pentru navigarea pe internet, vizionarea de clipuri, filme sau jocuri.

Tableta HTC Flyer Wi-Fi 7 vine cu HTC Notes cu care puteți să vă luați notițe, faceți schițe, semna documente, desena peste poze, adăuga mâzgăleli (folosind stylus-ul pe post de marker transparent și colorat sau pe post de creion) sau sunete unor texte de pe tableta Flyer. Aceste notițe se pot asocia cu diverse evenimente importante care mai departe pot fi transformate în arhive multimedia a acelor evenimente. Ecranul de 7 inci împreună cu procesorul de 1,5 GHz, cel mai bun suport Flash și HTML 5 fac ca navigarea web să devin o experiență unică.

Aș putea spune că acel creion special nu este chiar așa de inutil pe cât pare. Deci dacă vă aflați la un curs și ați uitat acasă notițele puteți opta pentru tableta HTC Flyer 7 deoarece puteți lua notițe cu aceasta, desena grafice, sublinia texte, insera fotografii ale unor grafice mai complexe și pe care nu puteți să le schițați așa de ușor și chiar că înregistrați acele cursuri, înregistrări care vor fi introduse automat în acele notițele. Iar, notițele vor fi introduse în calendar ca un eveniment special. Asta da organizare.

Poze

Din spate

Aplicații

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificații tehnice

Tableta HTC Flyer are un ecran senzitiv de 7 țoli, adică 17,8 centimetri. Rezoluția ecranului este de 1024 cu 600 pixeli care este unul bineînțeles cu touch, adică este unul tactil care acceptă gesturi. Capacitatea memoriei RAM este de 1 giga. Spațiul de stocare al hard disk-ului de tip flash este de 32GB, hard disk care este foarte performant deoarece este silențios și rapid. Pe partea de multimedia HTC Flyer are difuzoare stereo cu tehnologie Surround, cameră secundară de 1.3 MP, cameră principală de 5 MP cu autofocus, cititor de carduri, suport pentru card MicroSD, suportă mai toate formatele audio/foto/video. Camera foto principală poate înregistra HD adică 720p. La capitolul porturi are intrare audio 3,5 mm și USB 2.0, iar la comunicații are bluetooth 3.0 pentru conectarea unor căști wireless și Wi-Fi.

Nu vine într-o singură culoare ci mai degrabă într-o combinație de culori (alb/argintiu), dar mie nu-mi place această ccomcinație. Era mai apreciate culorile sau combinațiile de culori maro cu negru, negru sau maro.
Momentan vine cu Android 2.2 Froyo cu HTC Sense, dar poate pe viitor va exista un update la Android 3. Alte caracteristici ce trebuie menționate ar fi busolă digitală, senzor G, senzor pentru lumină ambientală și antenă GPS incorporată.

Păreri pro și contra

Ecranul putea fi mai mare sau să fi existat o variantă de HTC Flyer 10″, iar culoarea nu este pe gustul meu… ca și la iPad. Unora le place, dar mie nu. Faptul că tableta HTC Flyer 7 nu vine cu Android 3 când toate celelalte îl au… este un lucru care te-ar pune pe gândit. Și se pare că stylus-ul trebuie cumpărat separat, sper să nu mă înșel.

Păreri pro achiziției le-am menționat în primele paragrafe de mai sus și nu are rost să le mai enumăr o dată, dar nu am menționat autonomia bateriei de 4000 mAh care este undeva la patru ore de vizionare filme, 1000 de ore în stand-by și circa 7-8 ore utilizare.

Concluzie

Tableta HTC Flyer Wi-Fi 16GB cu HTC Sense poate fi și un gadget foarte performant pentru vizionare de filme la calități video optime fără întreruperi pentru călătorii de durată lungă, toate acestea datorită aplicației HTC Watch. Cu tableta HTC Flyer 7 puteți căuta trailere și filme, iar acestea vor porni atunci când dorești. Difuzoarele stereo cu sunet de tip 5.1 fac ca tableta HTC să fie precum un Home Theater portabil care va oferii o experiență unică. Ușoară, rapidă, inteligentă, modernă… acestea ar fi principalele ei trăsături care o fac unică, utilă și foarte performantă.

{ 6 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Miki

  E prima tableta cu o interfata HTC Sense, dar diagonala de doar 7 inci pare a fi un dezavantaj. HTC castiga teren pe partea de baterie ca ma gandesc ca datorita unui ecran mai mic nu va consuma la fel de multa energie ca o tableta de 10 inci.

 • Naşul

  Nu știu dacă ajută pe cineva la ceva această interfață HTC Sense.

 • Ioan

  Aceasta tableta HTC Flyer va fi una dintre cele mai populare. O sa vedeti voi. O sa le intreaca la vanzari pe Samsunguri si Asusuri…

 • Iustin

  Culoarea alb cu argintiu va fi foarte apreciata deoarece restul tabletelor au culoarea neagra si asa Flyer va ieși în evidență. 😉

 • Naşul

  Nu m-am gândit așa. Poate culoarea ciudată o fi ceva strategie de a se diferenție de concurență… cum zici tu.

 • Artur

  Am vazut ca magazinele online o au in oferta lor dar pretul nu este unul accesibil pentru ca este mai scump decat un iPad.

Lasă un comentariu