Ariston HS Premium 24 EU2, păreri centrală murală 24 kW

Ariston HS Premium 24 EU2 e o centrală pe gaz cu putere de 24 kW. Acest model nu e unul tradițional, după cum o spune și numele „Premium” din codul produsului. E vorba despre un model mural cu condensare. Întrucât e vorba despre un model deosebit de eficient (datorită faptului că e cu condensare) acest model are clasele A la preparare apă caldă și încălzire.

Aparatul are un preț bun Vezi prețul special de azi », și pe acești bani primim un aparat care oferă o putere nominală de 5,5-23,5 kW. Intervalul de temperatură fiind de 25-82 grade, iar temperatura maximă a cazanului e de 60 grade.

Ariston HS PREMIUM 24 EU2

Păreri pro și contra

Înainte de toate trebuie să scriu că centralele murale cu condensare sunt echipate cu o cameră sigilată și funcționează într-un mod care asigură economii de energie (gaz). Am putea să spunem că acest model de centrale este echivalentul modelelor de centrale pe lemne cu gazefiere.

Presiunea maximă a instalației de încâlzire e de 3 bar, iar presiunea maximă a instalației sanitare e 7 bar. Dacă e să analizăm aceste date cu cele ale unei centrale pe lemne atunci vedem că sunt niște date oarecum similare.

În felul acesta aparatul poate oferi încălzire și preparare apă caldă:

  • La încălzire avem temperature maximă de 60 grade și o presiune maximă de 3 bar.
  • La preparare apă caldă avem temperatură maximă de 60 grade și presiune de 7 bar. Debitul de apă caldă fiind de 13 litri pe minut.

Din păcate nu este oferită posibilitatea controlului de pe un telefon mobil deoarece nu are wi-fi. Dacă vreți neaparat o centrală atunci vă puteți uita la modelele Genus și Clas One de la Artiston. Ar trebui să fac precizarea că modelele amintite anterior (Genus, Clas One) au niște prețuri superioare, chiar de două ori mai mari.

Per ansamblu, dar vreți să schimbați vechea centrală cu una nouă sau să alegeți ceva mai eficient atunci un model precum Ariston HS Premium 24 EU2 ar fi recomandarea mea.

Te-ar mai putea interesa