AMD Vision A4 X2 3300

Dacă vrei să-ţi configurezi un desktop PC modern, dar ieftin în acelaşi timp atunci un procesor AMD Vision A4 X2 3300 ar trebuie să fie creierul acelui calculator office (ascultat muzică, vizionat filme etc). La performanţe nu e similar unui Pentium G630, dar e puţin mai bun pe partea de grafică, iar preţul comparativ cu cel al modelului Intel e ceva mai mic. (Deci, dacă ar fi să aleg între un Pentium Sandy Bridge şi un astfel de APU de la AMD atunci normal că aş alege APU-ul datorită preţului mai mic şi performanţelor superioare în jocuri.)

Acest AMD A4 X2 la 3300 megaherţi e un Liano (ca X2 3400) care poate fi montat doar pe socket FM1 (îţi recomand câteva plăci de bază cu FM1 cum e Gigabyte GA-A75-D3H). Spre deosebire de platforma Athlon (Athlon II X4 631 e tot pe FM1) acest model are un cip grafic integrat care e foarte bun. Acest cip grafic e un Radeon HD 6410D.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu e mare având în vedere că este un APU – procesor cu grafică integrată, şi că în pachet e inclus şi un cooler. Despre placa video trebuie menţionat că nu e neaparat una de gaming deoarece are doar 600 Mhz şi doar 160 unităţi de shader.

Poze

Aşa arată cipul
Benchmark

Specificaţii tehnice

AMD Vision A4 X2 3300 este un procesor care poate fi montat doar pe plăcile de bază cu FM1 şi de aceea trebuie să fiţi atenţi ce placă cumpăraţi.

Are undeva la 3300 megaherţi şi poate opera în sistem 32/64 de biţi, iar acest lucru înseamnă că puteţi instala Windows pe 32 sau pe 64 de biţi pe sistemul care o să-l configuraţi.

Este un model apărut de curând şi de aceea e fabricat pe 32 nanometri ca procesoarele A6. Normal că un A6 sau un A8 sunt mult mai performante, dar şi preţurile sunt superioare.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, e 2 în 1 (procesor+placă video=apu), performanţele sunt decente (performanţe ideale pentru un calculator office).
Contra: trebuie să ai girjă să cumperi o placă de bază care să aibă suport pentru acest model.

Concluzie

Acest AMD cu două nuclee e unul dintre cele mai ieftine AMD-uri, dar are un raport dintre preţ şi performanţă excelent. Alături e un joc testat cu acest model de procesor şi se poate vedea că jocul e… jucabil

Te-ar mai putea interesa