Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

AMD Vision A4 X2 3400

Probabil vrei să-ţi faci un sistem desktop PC bun care să fie bun pentru sarcini office, dar şi pentru jocuri (are un Radeon HD 6410D integrat) şi de aceea îţi recomand un procesor AMD Vision A4 X2 3400. Poate vrei să mă întrebi dacă e mai bun decât un Pentium Sandy Bridge (cum e G630). E mai bun, dar procesoarele AMD nu pot fi comparate cu cele Intel deoarece e clar că pe partea de calcule procesoarele celor de la Intel sunt ceva mai bune, dar la partea grafică AMD+ATI sunt de neegalat.

Am scris şi despre A4 X2 3300 şi acela era un procesor mult mai slab, chiar dacă diferenţa e de undeva la 100-200 megaherţi. Procesorul de faţă are numele 3400 deoarece aşa îi este codul, dar şi pentru că dacă e overclockat atunci poate ajunge de la 2,7 giga undeva la 3,3-3,4 giga (3400 megaherţi).

Are un preț bun Vezi prețul special de azi. În opinia mea e un procesor foarte bun, iar preţul e excelent din moment ce vine cu grafică integrată şi cu un cooler la pachet (de aceea e box).

Poze

Cutia

Benchmark

Specificaţii tehnice

Modelul de AMD A4 X2 3400 este un APU, adică procesor şi placă video la pachet foarte bun şi are două nuclee. Din păcate poate fi montat doar pe socket FM1 (plăci de bază cu FM1 ca Gigabyte GA-A75-D3H).

Frecvenţa e de undeva la 2700 megaherţi, dar dacă faci overclocking s-ar putea să scoţi mai mult. Din păcate are doar două nivele de cache, iar nivelul 2 e de un mega.

Normal că poate opera în 32 şi 64 de biţi şi asta înseamnă că pe calculatorul configurat pot fi instalate atât sisteme de operare pe 32 de biţi cât şi pe 64.

Păreri pro şi contra

Pro: se descurcă excelent în jocuri mulţumită cipului grafic, e ieftin, plăcile de bază FM1 nu costă mult, are cooler în cutie şi nu consumă mult curent.
Contra: are doar două nuclee (cu patru nuclee există Athlon 2 X4, dar nu are grafică integrată).

Concluzie

Acest A4 e cel mai puternic model de APU cu două nuclee şi ar fi cea mai bună variantă dacă vrei să-ţi faci un desktop bun. Alături e un video review extrem de bine realizat cu câteva benchmark-uri şi o să vedeţi că APU-ul se descurcă bine..

{ 7 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • adi

  ce placa de Baza recomanzi?si ce RAM?si sursa?
  Multumesc.

 • Scorpyo

  Le recomand pe cele din acest wishlist (placa de bază suportă mai multe tipuri de procesoare din seria A iar mai multe informații vei găsi aici).

 • dezastru

  salut! ne prea ma pricep dar e pun pt jocuri alaturi de un video de AMD HD 6750 de 1 GB? mege fifa 2012 sau echivalent…tre sa il fac cadou unui copil.ms

 • Naşul

  Procesorul are cip grafic integrat HD 6410D (placă video integrată), iar dacă o să pui o placă video cu memorie dedicată atunci o să meargă mai bine jocurile. Plăcile 6750 și 7750 au suport Crossfire și o să meargă cu procesoare dinastea APU în paralel. O alternativă la 6750 e HD 7750 care e un model mai nou și-l găsești aici la ofertă.

 • dezastru

  pai acolo am vazut si pc cu placa de 5750…tu pe care l-ai recomanda de aici? http://bit.ly/SmPX2f …ms

 • Naşul

  Serioux Smart V6 cred că ar fi cel mai bun. Iar, jocurile merg așa

 • dezastru

  mie mi se pare ca e ok…ms de ajutor

Lasă un comentariu