AMD A6-3650

Dacă ești în căutarea unui procesor sau APU de ultimă generație atunci procesorul AMD A6-3650 ar fi una dintre variantele cele mai bune pentru cei cu bani mai puțini deoarece costă sub 500 lei. (Vă va scuti de eventuale cheltuieli deoarece are grafică integrată și cooler la cutie.) Nu e cu mult diferit față de modelele A8-3850 și A8-3800 deoarece frecvența e de 2,6 giga, are cache de 4 mega și socketul e FM1 (compatibil cu placa de bază GA-A75-D3H). Singura diferență notabilă dintre A8 și A6 ar fi frecvența, dar cu toții știm că mai nou doar numărul nucleelor e important. Dacă vă faceți un sistem desktop office atunci trebuie să știți că nu mai e nevoie să cumpărați placă video deoarece APU-ul are placă grafică 6530D cu capabilități HD. Iar, procesorul fiind la cutie – boxed, vine și cu un cooler și așa nu stricați bani nici pe cooler. 😉

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Raportul dintre performanță și preț e excelent. În principal prețul depinde de ofertele magazinelor online și de furnizor, deci poate fi mai ieftin sau mai scump. Resigilatele sunt cu undeva la 100 lei mai ieftine și dacă vreți un preț mai bun atunci ar trebui să urmăriți acea categorie.

Poze

Cutia arată ca cea a modelului A8

Specificaţii tehnice

AMD A6-3650 este un cip cu totul special deoarece nu are un consum mare de curent dacă luăm în considerare că are și video integrat. În general procesoarele cu patru nuclee sunt destinate PC-urilor de gaming, iar acest A6 e ideal pentru un calculator de jocuri.

Cipul Radeon HD 6530D are 443 megaherți și suportă maxim frecvența 1866 1866 RAMi de tip DDR3 (în sensul că doar atâta ia din memoria RAM), dar în PC puteți instala câtă memorie RAM doriți.

Cache-ul e generos și are 64 kilo pe primul nivel și 4 pe al doilea nivel. Normal că acest e împărțit pentru toate cele patru nuclee, dar performanțele degajate sunt foarte bune fără niciun dar sau poate.

La consum de energie electrică s-ar putea spune că nu stă bine deoarece consumă 100W, dar consumă puțin având în vedere că are două componente înglobate (procesor+placă video).

Păreri pro şi contra

Pro: preț mic, 4 core, grafică puternică și performanțe bune.
Contra: nimic.

Concluzie

AMD A6-3650 e unul dintre cele mai ieftin procesoare de la AMD și s-ar putea spune că e ideal pentru gaming dacă cumpărați și o placă video ATI care să fie în mod CrossFire cu cea integrată.

Te-ar mai putea interesa