AMD Athlon II X4 631 Quad Core

Procesorul AMD Athlon II X4 631 Quad Core este o variantă pentru cei care caută o alternativă mai ieftină la un A6-3650. Spre deosebire de modelul APU acesta nu are grafică integrată, dar performanțele sunt similare pe partea de calcul. (Modelul A6 are un scor mai mare în diferite programe datorită cipului grafic integrat.)

Foarte interesant la acest Athlon 2 631 e faptul că are patru nuclee și performanțele datorate acestui lucru sunt mari, chiar dacă frecvența e mică, de sub 3 giga (mai exact 2600MHz). Poate opera pe 32 sau 64 biți ceea ce înseamnă că suportă OS-uri și programe în ambele variante.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E evident că e mai ieftin decât un APU și cum spuneam anterior pe partea de calcule performanțele sunt aceleași sau similare cu ale modelului A6. Referitor la bani, procesorul de față vine și cu un cooler și nu mai trebuie să dați bani și pe un „ventilator de procesor”.

Poze

Așa arată
Benchmark

Specificaţii tehnice

AMD Athlon 2 X4 631 Quad Core (sau Quade Core) poate fi montat doar pe plăci de bază cu noul socket FM1 (cum e modelul GA-A75-D3H de la Gigabyte) și are un consum de undeva la 100W, deci nu consumă mult.

Frecvența de 2600 megaherți e una decentă, dar cele patru nuclee vor face din procesor unul foarte performant. Cândva conta ca frecvența să fie cât mai mare, dar acum contează doar numărul nucleelor și au ajuns pe piață chiar și procesoare cu 8 nuclee cum e modelul FX 8120.

Păreri pro şi contra

Pro: foarte asemănător unui A6, prețul mic, e pe soclu nou (asta poate fi și un minus, dar nu și pentru cei care țin pasul cu tehnologia), e performant (patru nuclee) și eficient din punct de vedere energetic. (Un alt plus ar fi faptul că i se poate face overclocking la 4,4 giga, dar nu recomand chiar dacă performanțele vor crește cu undeva la 10-20%).
Contra: în era procesoarelor cu cipuri grafice integrate acesta nu are așa ceva, dar prețul e mai mic din această cauză.

Concluzie

Acest Athlon 2 X4 este unul dintre cele mai performante procesoare Athlon de pe piață și în același timp e unul dintre cele mai ieftine procesoare cu 4 core. Alături e și o despachetare sau un preview (care sper să vă ajute să vă faceți o părere despre cum arată) la modelul 635 care e foarte similar, dar pe un alt socket.

Te-ar mai putea interesa