Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Intel Pentium Dual Core G630 SandyBridge

Dacă vrei să-ți configurezi un calculator ieftin, dar cu un procesor puternic îți recomand pentru început procesorul Intel Pentium Dual Core G630 SandyBridge care e unul apărut de curând. E recomandat de frecvența de 2,7 gigaherți, cache-ului de 3 mega, cele două nuclee și cipul grafic integrat cu capabilități HD.

Pentium G630 vine cu o placă video integrată (ca G860) care e bazată pe HD 2000 și e capabilă de a reda filme 720p, dar nu are memorie dedicată, ci folosește memorie din RAM ca la orice placă video integrată. Acest Pentium poate fi instalat doar pe plăcile de bază cu socket 1155 și față de generațiile anterioare de procesoare Pentium acest model Sandy Bridge vine cu acel cip grafic și alte câteva tehnologii împrumutate de la cipurile Core.

Procesorul de față e chiar ieftin deoarece costă sub 500 lei. Prețul bun Vezi prețul special de azi. Un lucru care vă va încânta e faptul că are un cooler inclus în pachet și astfel o să economisiți bani deoarece nu o să mai trebuiască să cumpărați unul.

Poze

Cipul

Benchmark

Specificaţii tehnice

Modelul G630 este un model excepțional deoarece e ieftin și foarte dotat din punct de vedere al dotărilor și performanțelor. Poate funcționa pe 32 de biți cât și pe 64 ceea ce înseamnă că puteți instala sisteme de operare pe 32 sau pe 64 bit.

Fiind un procesor entry level ca Pentium G860 e normal ca să aibă un consum redus de curent de circa 65W, iar despre jocuri se poate spune că merg ca cele din clipul de alături. Placa grafică nu e tocmai una de jocuri dar majoritatea lor sunt jucabile.

Păreri pro şi contra

Pro: performant, vine cu grafică integrată și cu cooler. Trebuie recunoscut că Intel se pricepe la procesoare și de aceea mulți aleg firma aceasta când vine vorba de un nou cip. (Probabil că dacă alegi Intel ești și… inteligent.)
Contra: nu am nicio obiecție la achiziția unui astfel de procesor.

Concluzie

Acest model de Pentium G630 e un dual core destul de performant pentru cei care vor să-și facă un desktop ieftin. Alături e și un preview decent la modelul de față. (Probabil vă întrebați ce sistem de operare ar fi optim acestei componente, iar eu vă recomand Windows 7 pe 64 biți indiferent dacă aveți 2 sau 4 giga de RAM.)

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu