Samsung Galaxy Tab P7510 10.1

Tableta Samsung Galaxy Tab P7510 10.1 16GB e prima tabletă cu Honeycomb a acestui producător coreean şi a fost creată pentru a concura cu modelul Apple iPad 2. Ciudat e că a fost lansată înainte de modelul Apple. Oricum, din punct de vedere estetic pare a fi o clonă, dar din punct de vedere al software-ului e total diferită. Chiar dacă mulţi critică faptul că Samsung clonează şi nu iasă nu nimic original pe piaţă, ei bine orice piaţă are nevoie de concurenţă, în special dacă acea concurenţă oferă produse mai ieftine şi la aceeaşi calitate. Samsung P7510 e un model care vine cu un spaţiu de stocare de 16GB, Tegra 2, un ecran de 10.1 inci cu aspect lat şi conectivitate doar Wi-Fi. Acesta vine cu Honeycomb versiunea 3.1 iar mai mult ca sigur va primi şi un upgrade la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. O alternativă cu 3G e modelul Tab P4 P7500 care e disponibil pe piaţă, iar o variantă mai compactă e modelul P7300 8.9. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Interfaţa
Conexiuni şi butoane

Specificaţii tehnice

Aceasta e una dintre cele mai subţiri tablete de pe piaţă şi e destul de uşoară – 565 grame. Pe aceasta veţi juca cam toate jocurile 2D şi 3D disponibile pentru Android deoarece are un procesor destul de bun – NVIDIA Tegra 2. Dar veţi putea viziona chiar şi filme HD şi Full HD având o rezoluţie de 1280 cu 800 pixeli. Ar fi fost interesant dacă avea şi o ieşire miniHDMI pentru a conecta un televizor la acesta.

Ecranul de 10.1 inci e unul PLS TFT care oferă unghiuri largi de vizibilitate şi imagini mai luminoase, însă nu e unul Super AMOLED. S-a optat pentru PLS deoarece cheltuielile de producţie sunt mici şi diferenţa de calitatea video e nesemnificativă. Pe partea de memorie Samsung P7510 stă foarte bine cu un spaţiu de stocare flash de 16GB şi o memorie RAM de 1 giga.

Vine cu cameră web principală de 3 megapixel (filmare 720p), una secundară de 2 megapixel şi difuzoare stereo. Poate reda cam toate formate video, foto şi audio cunoscute. La capitolele porturi şi comunicaţii Samsung P7510 vine cu mufă jack 3.5 mm, WLAN şi bluetooth v2.1 cu EDR. Autonomie de maxim 9 ore având un acumulator de 7000 mAh.

Ca şi caracteristici speciale Samsung P7510 are: browser HTML cu tehnologie Adobe Flash, accelerometru, giroscop, busolă digitală, smart unlock, senzor pentru lumină ambientală dar şi altele. Sistemul de operare va fi însoţit de multe aplicaţii gratuite dar şi unele destinate exclusiv gadgeturilor Samsung.

Cam ce tipuri de jocuri puteţi juca pe acesta :):

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: e foarte ieftină (comparativ cu un iPad 2), autonomie mare, software destul de bun cu interfaţă modificată special de producător (TouchWiz), performanţe ridicate datorită procesorului Dual Core (poate face faţă celor mai sofisticate jocuri şi chiar şi filmelor 1080p), ecran foarte luminos şi cu unghiuri largi de vizibilitate etc.

Minusuri: nu are 3G dar dacă aveţi un smartphone cu Wi-Fi hotspot, problema e rezolvată. Un alt minus e capacul de plastic de pe spate (la iPad 2 e metalic). Mulţi cumpărători se plâng că unele aplicaţii pentru smartphone-uri nu merg pe tablete cu Honeycomb, ei bine Android 4.0 va rezolva acesta incompatibilitate, dar şi aşa sunt destule aplicaţii utile.

Concluzie

Acest model de la Samsung numit Galaxy Tab P7510 10 e un model reuşit dar care se pare că va fi înlocuit de modele mai mici – de 8.9 şi 7.7 inci – deoarece cumpărătorii doresc gadgeturi cât mai compacte şi portabile.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Samsung Galaxy Tab P7510 10.1”

  1. Un prieten de-al meu si-a luat aceasta tableta si pot spune ca e tare multumit de ea dar a ramas dejamagit de numarul de aplicatii instalate pe aceasta, pe Android Market sunt multe aplicatii dar din pacate nu toate sunt compatibile cu acesta. Sa speram ca Android 4 va rezolva incompatibilitate aplicatiilor avand in vedere ca e atat pentru telefonae cat si pentru tablete.

  2. Si eu mi-as lua un asa „telefonae” dar stau cam prost cu finantele. Astept ziua in care tabletele sa coste maxim 1000 lei si sa aibe specificatii ca aceasta.

  3. lama cu stategia asta nu vei ajunge sa iti ei ceva pana la urma
    androidul 4 asta va aduce nou, standardizarea aplicatiilor si o optimizare mult mai buna, astfel incat tot ce instalezi pe telefon sa merga si pe tableta sau invers

  4. Da, diferența dintre varianta cu Wi-Fi de la Apple și cea de la Samsung e de 100 lei. Numai că varianta cu 3G de la Samsung (P7500) e cu vreo 360 de lei mai ieftină.

Comentariile sunt închise.