Intel Core i3 2120

Procesorul Intel Core i3 2120 e un Dual Core Sandy Bridge foarte performant şi se poate monta pe socket LGA 1155. E un procesor bun pentru sisteme PC office şi de gaming (pentru jocuri ar fi de recomandat un i5). Din punct de vedere al construcţiei e foarte asemănător cu i3-2125, iar preţul e şi el similar.

i3 2120 vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi pentru aceşti bani primiţi o componentă care are integrat un cip grafic, iar în cuie există şi un cooler deoarece pachetul e box. Eu zic că acel cooler e exact de ce aveţi nevoie fiind foarte performant (în răcire), iar soluţia grafică integrată vă va scuti de achiziţionarea unei plăci video dacă nu sunteţi neaparat o persoană pasionată de jocuri.

Poze

Din prima poză se poate vedea că performanţele sunt foarte similare cu ale unui A6 chiar dacă A6 are 4 nuclee, dar chiar dacă pe partea de calcule procesorul i3 e mai bun, al grafică A6 e ne neînvins.

Stă decent în acest top/benchmark
Cutia

Specificaţii tehnice

Acest procesor Intel Core i3 2120 e un dual core cu grafică integrată ca toate procesoarele Core i. Cipul grafic e unul de tip HD 3000 care poate reda fără probleme conţinut HD, dar şi Full HD, dar dacă nu aveţi un sistem foarte puternic s-ar putea să nu poată reda conţinut 1080p chiar aşa de fluent.

Are o frecvenţă de peste 3 gigaherţi (mai exact 3,3 giga), iar consumul de curent e undeva la 65W. Despre tehnologia cu care e fabricat pot spune că e pe 32 nanometri şi e una actuală. Poate funcţiona în mod 32 sau 64 biţi şi e compatibil cu ambele variante de sisteme de operare .

Păreri pro şi contra

Pro: preţul nu e deloc mare, are incorporat un microcip grafic, consumul de energie electrică nu e mare, iar fiabilitatea e extrem de bună (dacă luăm în calcul garanţia de trei ani)
Contra: are doar două nuclee şi în mod normal nu poate vi supratactat aşa încât să fie stoarse performanţe suplimentare.

Concluzie

Procesorul Intel i3 2120 e unul dintre cele mai bune i3-uri de pe piaţă, iar dacă o să achiziţionaţi unul nu o să regretaţi deoarece o să faceţi o alegere intel-igentă. Există procesoare cu patru nuclee la banii care-i vei da pe acest model, dar le bate cu uşurinţă deoarece acesta e un producător care nu se joacă.

Alături e un clip care vă va arată cum se prezintă procesorul (cum arată) fiind un video preview sau un unboxing (despachetare).

Te-ar mai putea interesa