Intel Core i5-2500K SandyBridge

Un astfel de procesor Intel Core i5-2500K SandyBridge e ideal pentru cei pasionați de jocuri și spun asta pentru că face parte din noua generație a acestui mare producător numită Sandy Bridge. Acesta a fost lansat prin luna ianuarie a acestui an și concurează cu modele precum AMD Phenom-II X4 (din punct de vedere al prețului). Deci performanțele sunt foarte mari în special că are o frecvență de 3.3 GHz, patru nuclee, un cache de 6 MB și vine cu placa video integrată HD Graphics. Frecvența procesorului poate să crească chiar și la 3.7 GHz (cu Overclocking la 4.5 GHz) și bineînțeles are tehnologie Turbo Boost. Având în vedere că e un procesor nou, suportă memorie de tip 1066 MHz sau 1333 MHz. Această placă video o găsim pe toate modelele Sandy Bridge cu mici diferențe (în funcție de procesor fie e HD 3000 fie e HD 2000). Core i5-2500K nu e un model foarte scump dar cu siguranță e un Intel Core i5 bun iar raportul performanță/preț e unul foarte bun. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Culăr, cele box vin cu cooler

Specificații tehnice

Această nouă serie oferă procesoare fie cu 2 fie cu 4 nuclee, numai că i5-2500K SandyBridge are 4 nuclee deci presupune ceva mai multe performanțe. Având în vedere că în denumirea procesorului e și box, veți primi și cooler pentru acesta. Placa video integrată 3000 din procesor e ideală pentru conținutul media și aici mă refer în special la filme dar și pentru utilizare Office. Puterea termică a acestuia e de 95W iar socket-ul e de 1155. Dacă doriți mai multă performanță, ar trebui să investiți într-un procesor Core i7 din familia SandyBridge. Dacă vă gândiți să vă faceți un PC Office cu un astfel procesor, acesta va fi de cel puțin 1.800 lei. Iar dacă vă gândiți pentru un desktop de gaming, acesta va fi de cel puțin 2.500 lei.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu cea mai nouă tehnologie Turbo Boost – 2.0, are cooler inclus, patru nuclee, prețul e acceptabil dar și altele.

Minusuri: nu are Hyper-Threading, dar și așa performanțele sunt impresionante.

Concluzie

Acest procesor Core i5-2500K Sandy Bridge dar și alte modele similare oferă combinația ideală între procesor, procesor grafic (Intel HD Graphics) și IMC (controller-ul de memorie integrată). Aceasta permite ca performanțele procesorului să crească amețitor la un consum redus de energie și o temperatură inferioară seriei anterioare. Deci e o alegere ieftină pentru gameri obișnuiți dar pentru cei care doresc mai mul, recomand un i7-2600K care oferă și Hyper-Threading.

Te-ar mai putea interesa