Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Intel Core i3 2125 SandyBridge

În cazul în care vrei un procesor performant ca înlocuitor al vechiului sau vrei un cip pentru o configurație desktop îți recomand un procesorul Intel Core i3 2125 SandyBridge. Este un procesor Intel cu două nuclee și are o frecvență de peste 3 giga. 😉 Recunosc că nu e la fel de performant ca un Core i5-2500K, dar și prețul e pe jumătate la fel ca performanțele. (Modelele i5 pot veni în configurații dual core sau quad core pe când cele i3 vin doar ca dual core). Frecvența acestui model e de 3,3 giga și trebuie să știți că are un cip grafic integrat în procesor și astfel nu o să aveți nevoie de o placă dedicată dacă nu sunteți o persoană pasionată de jocuri de ultimă generație sau de jocuri în general.

Prețul e unul mic pe măsura performanțelor decenta ale procesorului. Prețul bun Vezi prețul special de azi. Şi dacă vrei un procesor de la Intel acesta ar fi unul dintre cele mai ieftine cu performanțe bune.

Poze

Cutia

Așa arată procesorul

Specificaţii tehnice

Intel Core i3 2125 Sandy Bridge vine cu o frecvență fenomenală de peste 3 giga, adică de 3,3 gigaherți. Poate fi montat pe plăcile de bază cu socket de tip 1155 și poate opera în mode 32 sau 64 biți.

E un procesor de fabricație 32 nanometri și are o putere termică de 65. Foarte important de știut e că cipul grafic integrat e un Intel HD Graphics 3000. Acest cip e unul dintre cele mai performante existente pe piață dacă e să vorbim de grafică integrată și e capabil să redea filmele de înaltă definiție în mod fidel.

După cum vedeți jocurile sunt redate decent la detalii low spre medium. Dar nu e indicat să forțați placa video din procesor cu jocuri și e de recomandat să vă achiziționați o placă video dedicată dacă sunteți o persoană căreia îi place jocurile.

Păreri pro şi contra

Pro: e mic, vine cu cooler, performanțele sunt bune și memoria cache e decentă.
Contra: mai multă putere nu strică niciodată. Era interesant dacă avea patru nuclee dar asta însemna să fie i7 sau i5.

Concluzie

Dacă vreți să vă faceți o configurație ieftină și performantă atunci acest i3 nu trebuie să lipsească de pe lista dumneavoastră. Vă invit să urmăriți și o despachetare a uni model foarte similar – 2100.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu