Dell U2212HM

Probabil că vrei unul dintre cele mai bune monitoare de pe piaţă şi să aibă şi un preţ decent, iar de aceea îţi recomand modelul de monitor LED Dell U2212HM. Nu are ecran LED ca al lui S2330MX, dar unghiurile de vizibilitate sunt ceva mai bune. Nu e chiar un monitor LED, ci mai repede un LCD cu tehnologie IPS. Dell foloseşte la modelul de faţă e E-IPS sau eIPS. Tehnologia IPS e pentru reducerea timpului de răspuns şi îmbunătăţirea unghiurilor de vizibilitate. Nu are port HDMI, dar port digital DVI şi analog VGA. Dacă tot suntem la partea de conectori trebuie să ştiţi că are şi USB, mai exact 4 USB-uri. Poate că dacă ar fi avut boxe ar fi fost dotat şi cu HDMI sau poate că din motive financiare s-a optat pentur o variantă fără acest port.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea e un preţ destul de bun din moment ce timpul de răspuns e de 8 milisecunde (grey to grey), are suport Full HD şi tehnologie IPS.

Poze

Aşa arată
De sus

Specificaţii tehnice

Dell U2212HM are un ecran de doar 21,5 inci însă tehnologia IPS îi dă unghiuri de vizibilitate mai bune şi asta va face diferenţa atunci când mai mult persoane vor să se uite la ceva pe ecran şi stau în diferite colţuri ale încăperii. pentru a vă convinde că are unghiuri de vizibilitate destul de bune puteţi să vizionaţi clipul de alături. (În clip e prezentat un model similar, dar cu o diagonală superioară.)

Timpul de răspuns e bun, dar nu ideal atâta timp cât alte monitoare au un timp de răspuns de 2 milisecunde GTG cum ar fi modelul S2330MX.

Nu are suport pentru vizionarea posturilor TV sau difuzoare, dar se poate monta pe perete şi astfel o să aveţi spaţiu liber pe birou.

Greutatea modelului U2212HM e unul din punctele forte ale monitorului de faţă deoarece fiind sub 3 kilograme e destul de uşor de mutat sau manevrat.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, poate fi întors pe multe poziţii şi preţul nu e mare. Ecranul IPS este util celor care vor imagini clare din orice unghi şi normal că are aşa ceva ca U2412M.
Contra: ecranul lui U2212HM nu e LED (aşa încât să consume curenţ mai puţin) şi timpul de răspuns nu e ideal.

Concluzie

Dell U2212HM e un model destul de actual care nu e pentru pasionaţii de jocuri ci mai repede pentru cei care vor să-l folosească la birou putânt fi considerat un monitor ieftin pentru cei care lucrează în proiectare.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Dell U2212HM”

  1. Am luat si eu modelul acesta si e LED nu LCD cum e specificat pe cateva siteuri. Trebuie sa confirm ca IPS ii aduce un plus de claritate la unghiuri dificiele si ar fi destul de bun in proiectare in cazul in care esti la inceput ca si mine.

Comentariile sunt închise.