Dell U2412M, monitor profesional la preț ok

Pentru cei în căutarea unui monitor cu ecran mare le recomand monitorul LED LCD Dell U2412M deoarece diagonala acestuia e de 24 inch. E mai mult pentru designeri, deci nu tocmai pentru home use. Din cauză timpul de răspuns e cam mare (8 milisecunde) nu ar fi ideal pentru jocuri. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » ne demonstrează că e un monitor de profesionişti.

Poze

Din faţă
Lateral
Spate

Specificaţii tehnice

Dell U2412M are din păcate ecran LCD şi nu LED ecran LED backlight, dar are o diagonală foarte mare şi un timp de răspuns decent. E foarte bine că suportă mai mult sau aproximativ rezoluţia de 1920 pe 1080 pixeli şi asta îl face ideal pentru vizionarea filmelor Blu-ray. Ecranul e wide şi poate reda undeva la 16,7 milioane de culori având un contrast tipic de 1000 la 1 şi unul dinamic de două milioane la 1. Luminozitatea ecranului e şi ea decentă, adică de circa 300 candele. Nu are TV tuner sau boxe, dar are multe porturi cum ar fi DVI, VGA, USB şi altele. Deoarece are multe porturi ar putea fi considerat şi un monitor Hub… oarecum. Greutatea e cam mare, adică de aproximativ 7-8 kilograme, poate şi pentru că are o diagonală de 24 ţoli.

Păreri pro şi contra

Pro: ecranul e LED backlight cu panel IPS, display-ul e mare şi rezoluţia e optimă filmelor 1080p.
Contra: nu are ecran LED şi nu poate fi considerat tocmai un hub deoarece nu are chiar aşa de multe porturi.

Preţuri (cel mai mic preţ)

1239 lei e un preţ aproximativ pentru acest monitor. Dar, îl merită deoarece ecranul poate fi întors şi rabatat pe verticală şi orizontală şi e dotat cu tehnologie IPS.

Alternative

Probabil că IN2030 ar putea fi considerat un monitor similar pentru cei care vor neaparat un DELL.

Concluzie

Dell U2412M ne demonstrează că cei de la DELL nu se pricep doar la unităţi centrale, ci şi la monitoare pentru profesionişti. Profesioniştii îl vor alege deoarece e un model nou cu panel LG LM240WU8-SLA2 E-IPS e-IPS. Iar, E-IPS înseamnă Enhanced In-Plane Switching. Jos e un clip care vă prezintă meniurile monitorului.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „Dell U2412M, monitor profesional la preț ok”

 1. A aparut prin august si ma gandeam cum fac rost de el doarece sunt pasionat de brandul Dell. Aveam neaparata nevoie de un monitor cu ecran IPS si ma gandesc sa-l iau pe acesta, dar mai trebuie sa ma documentez sa vad daca e destul de calitativ.

 2. =)))) mama da ce tocmai pe langa U2412M ai nimerit-o cu acest „review”, pt ca review cu adevarat nu poti sa-i zici :))
  imi pare rau pt tine, dar pagina asta e un epic FAIL !

 3. da serios, macar nu dezinforma sau prostinforma lumea. Hai ca zic eu cateva aici, macar putin sa fie informat cel ce citeste pagina asta a ta:

  – n-o sa gasesti deocamdata monitorul acesta cu 989 lei(te rog arata-mi unde daca e asa ca-l si cumpar pe loc ! ) , ci cu aproximativ 1.150 lei. Iar un monitor pt profesionisti, crede-ma ca incepe de pe la 2000 de lei

  – zici tu „Dell U2412M are din păcate ecran LCD şi nu LED” . Sa stii ca ca e LCD cu iluminare LED ! deci e de amandoua. Tehnologia la care te referi tu este LCD cu iluminare CCFL, ceea ce acest monitor NU este.

  – nu-mi dau seama cum poti tu compara U2412M(ce are panou eIPS) cu IN2030(care are panou TN). 🙂 esti comic, dar bravo c-ai incercat 😉

 4. 1. Știu că un Hub adevărat e peste 1800-2000 de lei, dar e bun și pentru „profesioniști amatori”.
  2. Pe un site DELL scria că e doar LCD, dar am verificat și pe altele și se pare că e LED backlight și am corectat.
  3. Monitoarele cu două paneluri diferite nu pot fi comparate, dar pentru fanii mărcii DELL modelul IN2030 ar fi o alternativă bună.

  Mulțumiri pentru corecții. Iar prețul monitorului diferă în funcție de promoțiile sau stocurile magazinelor online. În momentul de față un oarecare magazin online returnează TVA-ul sub formă de voucher și poate această ofertă va trece și la monitoare.

 5. toate bune 😉
  sa mai modifici ceva: U2412M are panou e-IPS( e-ul mic vine de la ‘economy’ se zice ), si nu E-IPS ( E-ul mare vine de la ‘Enhanced’ cum ai zis si tu )

  numai bine !

 6. „E foarte bine că are rezoluţia de 1920 pe 1080 pixeli”

  esti sigur ca vorbesti de acelasi monitor cu cel din titlu?
  Dell U2412M are rezolutie 1920 x 1200.
  fii bun si nu mai scrie review-uri, ca ne pierzi timpul.

Comentariile sunt închise.