Asus K93SM-YZ081V

Dacă te-ai săturat de laptopurile cu ecran de 15,6 inci cum ar fi K53SM-SX026D atunci îţi recomand unul de 18,4 inci cum e modelul Asus K93SM-YZ081V. Este unul dintre cele mai bune notebook-uri de pe piaţă deoarece are procesor i7 2670QM, 4GB RAM şi hard care face ca laptopul să aibă 1TB. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar în opinia mea nu e mult deoarece memoria video e pe 128 biţi şi placa video e un model nou de la Nvidia fiind un GT 630M de 2GB.

Poze

Se poate vedea clar că arată similar lui K53SM-SX139D chiar dacă acesta e dintr-o altă serie. Tastatura e tot un model chiclet şi astfel o să puteţi scrie foarte repede şi cu un efort minim. Un astfel de tip de tastatură îl întâlnim în general la laptopurile premium… cum e acesta.

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Laptopul Asus K93SM-YZ081V vine cu procesor Intel Core cu patru nuclee şi are 4GB memorie RAM astfel încât să aveţi o putere de procesare superioară. Ecranul e unul foarte mare şi vine cu rezoluţie de 1920 pe 1080 pixeli, adică 1080p ceea ce e un lucru foarte deosebit deoarece o să puteţi urmării filme Blu-ray fără nicio pierdere de detalii. 😉
Placa video principală (are şi un Intel integrat) e un GeForce GT630M pe 128 biţi şi o să fie foarte utilă în redarea filmelor Full HD şi pentru jocurile la detalii high. E un model foarte actual de placă video şi e comparativă modelului GT 540M, tot de la Nvidia.

Păreri pro şi contra

Din punct de vedere al performanţelor şi designului îmi place K93SM-YZ081V şi performanţele sunt datorate procesorului i7, memoriei RAM de 4GB, plăcii video (nu ştiu exact câtă memorie dedicată are, adică dacă are 1GB sau 2GB deoarece GT630M vine în două configuraţii, dar oricum ar fi e foarte bine).
Singura chestie care mă deranjează ar fi preţul şi că nu există variantă fără Windows, dar până la urmă e un notebook premium. Poate că pe unii îi deranjează greutatea de puţin peste 4 kile dar e un desktop replacement care nu e făcut neaparat să fie portabil, ci eficient.

Concluzie

E un laptop pe care oricine şi l-ar dori şi dacă e să-l comparăm cu alte modele atunci am vedea că e mult mai ieftin pentru ce poate. Alături e şi un preview la acest notebook pentru a vă face o impresie despre cum arată şi trebuie ştiut că arată ca modelele K53SM şi K73SM doar că dimensiunile îi sunt superioare deoarece ecranul are o diagonală mai mare.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus K93SM-YZ081V”

  1. Salut!
    Nu stiu cat de vechi e articolul si implicit daca mai este de actualitate, dar as vrea sa imi spui daca merita acest laptop sa fie cumparat, pentru lucru in Photoshop, proiectare 2D si 3D.

  2. Eu zic că da, deoarece nu vei găsi prea multe laptopuri cu diagonală așa de mare și cu rezoluție 1080p. Configurația sa e de ultimă generație și deci e de actualitate laptopul. Eu în general recomand Asusuri deoarece sunt fiabile, se mențin reci și au un raport performanță/preț bun.

  3. Multmesc Scorpyo. Deja am dat comanda, maine il primesc. Sper sa merite investitia! O zi buna!

Comentariile sunt închise.