Acer Extensa 15 EX215-54, model office cu TPM

Acer Extensa 15 EX215-54 e un laptop apărut pe piață la început de an 2023. De ceva ani nu am mai văzut laptopuri din gama Extensa în România și de aceea mă bucur că pot să prezint acest model.
De la început trebuie să scriu că acest model e disponibil în mai multe configurații, iar în oferta magazinelor online e prezent în variantele cu procesor i3 sau i5.

Notebook-ul vine cu un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model din categoria office care poate fi utilizat acasă ori la birou. Pe site-ul Acer acest model este catalogat drept un model entry-level, adică unul de bază.

Păreri pro și contra

Nu sunt furnizate prea multe detalii referitoare la panoul ecranului, dar știm că e vorba despre un model cu rezoluție FHD și strat protectiv. E vorba despre un strat care protejează de lumina albastră, caracteristică numită Acer BlueLightShield. Astfel de protecții întâlnim și la alte laptopuri, adică la alți producători.

Stocarea se realizează pe un SSD de 256/512 giga, iar memoria RAM e una de 8 giga. Se menționează că are capacitate de maxim 16 giga RAM.

Procesoarele disponibile pe Acer Extensa 15 EX215-54 sunt i5-1135G7 sau i3-115G4. Acestea sunt niște procesoare rapide pentru persoanele interesate în a-și face treaba rapid. Spre exemplu, procesorul i3 scoate un punctaj de 6192 puncte, iar cel i5 9997. Cel i3 având două nuclee, iar cel i5 4.

Dacă e să ne uităm bine la specificațiile tehnice atunci remarcăm faptul că e un laptop la nivel de an 2021. Din această cauză are wi-fi 5, adică ac.

Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar placa video e una integrată în procesor. Din această cauză acest laptop va putea fi utilizat la sarcini de bază. Eu aș recomanda să instalați Windows 10 de pe un stick USB. Deoarece are TPM, acest model e compatibil și cu Windows 11.

Te-ar mai putea interesa