Asus K53SM-SX139D

Un astfel de laptop Asus K53SM-SX139D e unul dintre cele mai noi modele lansate de Asus și care se pare că va înlocui seria K53SV. În configurația unui astfel de laptop veți găsi un USB 3.0 și noua placă video de la NVIDIA – GT 630M. Chiar dacă are un cod ceva mai mare, nu e mai performantă decât un GT 555M. Spun asta deoarece prezintă aceleași caracteristici tehnice (ale predecesorului GT 540M) și deci performanțele ei sunt similare. În rest, are același design maroniu la interior, tastatură chiclet și capac texturat. Deci nu vom vedea un model mult îmbunătățit dar care s-ar putea să prindă și la români în special că nu costă foarte mult. O alternativă cu hard mai mare e K53SM-SX026D. Acest model numit K53SM-SX139D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e tot un Core i5-2450M și spun asta deoarece îl regăsim și pe unele K53SV-uri. Acesta are o frecvență de 2.5 GHz și un cache de 3 MB. Din păcate ecranul LCD LED de 15.6 inci nu e unul mat (anti-glare) dar e unul care oferă un contrast bun și culori vii. Memoria RAM a acestuia poate fi extinsă cu încă 4 GB de RAM deoarece suportă cel mult 8 GB, iar acest upgrade vă poate fi de folos în special în jocuri. Un alt upgrade care l-ați putea e înlocuirea HDDului intern cu unul SSD de 64 GB (nu cred că unul mai mare v-ar fi de folos deoarece cel intern de 640 GB îl puteți folosi ca unul extern cu ajutorul unui rack). Aceste îmbunătățiri nu sunt obligatorii având în vedere că ecranul are o rezoluție HD și de e vorba de gaming HD.

Placa video GeForce GT 630M vine cu 2 GB de memorie video pe 128 de biți și va rula decent toate jocuri recent apărute. Dotările sale sunt destul de diversificate: DVD, difuzoare Altec Lansing cu tehnologie audio SonicFocus, card reader, cameră web, două USBuri 2.0, un USB 3.0, ieșire audio, VGA, HDMI, LAN și WLAN. Cât despre acumulatorul de 6 celule, pot spune că își face bine treaba astfel încât în mod office scoate și peste 3 ore.

Performanțele plăcii video GT 630M sunt destul de bune chiar și pentru gaming Full HD cu e pe modelul N73SM:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: USB 3.0 (compatibil cu cel 2.0), sistem de răcire foarte bun, carcasă robustă și rezistentă la zgârieturi, Free DOS, autonomie satisfăcătoare, placă video excepțională și posibilități de upgrade.

Minusuri: are HDD de 5400 RPM și nu unul de 7200 RPM.

Concluzie

Acest Asus K53SM-SX139D e un model foarte reușit deoarece are cam toate caracteristicile tehnice necesare în acest buget și are o construcție foarte bună astfel încât sistemul de răcire va fi unul destul de eficient în jocuri. Având în vedere că arată identic cu seria K53SV, am pus un clip de prezentare cu un model similar:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus K53SM-SX139D”

  1. L-am luat in urma citirii acestui review si astept sa vina saptamana viitoare. Chiar daca e un laptop de jocuri eu am sa-l folosesc la editare de filme deoarece sunt editor. Initial ma gandeam la un k93 dar un laptop de 18 inci nu e prea portabil spre deosebire de acesta de 15.

  2. Am avut ocazia sa ma joc cu el si am remarcat ca tastatura e una foarte buna si la design m-a impresionat placut. Se vede de ce Asus e foarte apreciat si in perioada urmatoare vreau sa-mi iau si eu asa ceva deoarece nu cred ca un cadou de Paste ar strica.

  3. Multumim ca ne trimiti la smecherii…preturi bomba! Daca vrei sa fii impartial scapa sau mai adauga si alte magazine -mult mai normale decat.. a fost si nu mai e ce a fost..au crescut preturile ca si-au facut reclama… In rest succes la review-uri!

  4. Laptopul de față e doar la un singur magazin (de încredere), însă la alte electronice și acesta (de față) vom adăuga și alte magazine dacă au respectivele produse pe stoc.

    P.S.: La magazine anonime acest notebook e cu 300 de lei mai scump.

Comentariile sunt închise.