Asus K53SM-SX026D

Un laptop din clasa gaming şi multimedia ar fi laptopul Asus K53SM-SX026D care vine cu ce e mai nou în materie de tehnologie. E foarte bun la jocuri deoarece are placa GT 630M (ca K53SM-SX139D) care e similară modelului Nvidia GeForce GT 540M. Are şi un procesor foarte nou şi bun, adică un i5 model 2450M care este un Intel Core Sandy Bridge. Chiar dacă vine cu atâta putere de procesare sau calcul, bateria va ţine mult deoarece are Nvidia Optimus.
Nu costă deloc mult având un preţ bun Vezi prețul special de azi » care se poate vedea că nu e mare şi asta probabil că se datorează faptului că ecranul nu are rezoluţie Full HD şi că nu vine cu procesor i7.

Poze

Asus K53SM-SX026D nu arată cu mult diferit de restul laptopurilor din seria K53 sau K53SM şi se poate vedea clar că nu arată deloc ca un laptop X54. Nu ştiu dacă se vede din aceste imagini, dar tastatura e una chiclet ceea ce înseamnă că sub taste nu intră praful şi e o tastatură de tip premium cu taste mai comode şi uşor de accesat.

Asus K53SM SX139D 1
Deschis
Asus K53SM SX139D 2 1
Capac

Specificaţii tehnice

Modelul K53SM-SX026D se laudă atât cu procesorul i5, cipul grafic GT 630M cu memorie dedicată, cei 4GB RAM, dar şi cu cipul grafic integrat de tip Intel HD Graphics din seria HD3000 care poate reda 1080p şi asigură o autonomie superioară a sistemului.
Hardul e unul dintre cele mai mari posibile având 750 giga şi 5400 rotaţii şi astfel o să puteţi descărca de pe ‘net cât doriţi fără a vă face griji cu privire la spaţiu. De asemenea şi memoria RAM poate fi mărită la 8GB şi nu o să ai probleme la un eventual upgrade al memoriei.

Păreri pro şi contra

K53SM e un laptop absolut splendid care vine cu o baterie cu 6 celule care ţine mult, e ideal pentru gaming şi vizionat filme Blu-ray atât pe ecranul lui cât şi pe unul extern care poate fi conectat la HDMI ori D-Sub (adică VGA).
Singurele minusuri ar fi ecranul care e unul HD+ şi hardul care nu e de tip SSD ori cu mai multe rpm-uri… de preferat 7200 rotaţii.

Concluzie

Dacă vrei un laptop nou cu care să nu ai probleme atunci îţi recomand acest model. Vine cu o garanţie de maxim 4 ani contra cost şi cu diferite tehnologii utile printre care aş menţiona Optimus, Sandy Bridge şi USB 3.0. Tastatura e una foarte bună şi sper că acest lucru o să-l remarcaţi din preview, iar despre ecran trebuie spus că e unul de foarte bună calitate fiind LED de tip glare.

Lasă un comentariu