Lenovo IdeaPad 1 15AMN7, model business cu Ryzen

Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 e un laptop office-business pentru cei cumpătați. Spun asta deoarece are un excelent raport preț/dotări. Spre exemplu, procesorul este unul foarte performant cu 4 nuclee care scoate undeva la 17.704 puncte pe cpubenchmark.

Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acest cost beneficiem de un model care se prezintă bine vizual, dpdv al portabilității și performanțelor. Din imagine se poate vedea că e un model de culoare gri cu un aspect business.

Păreri pro și contra

Procesorul e unul extrem de bun, iar placa video e una integrată. E vorba despre un model Radeon 610M întâlnit pe seria nouă de procesoare Zen 4.

Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție FHD și panou TN. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafața sa, acesta are și finisaj anti-glare. Panoul TN este unul întâlnit la laptopurile business.

În privința portabilității trebuie știut că are o greutate mică de 1,6 kilograme, iar bateria poate să țină 9-14 ore. Această portabilitate extinsă este datorată faptului că are componente cu un consum mic de curent. Mai exact, e vorba de memorie RAM 8 giga tip LPDDR5 și de stocare pe SSD. Acestea consumă foarte puțin curent. Ar mai trebui menționat și procesorul care e unul cu sufixul U. Acest sufix subliniază că are un consum mic de curent.

În privința conectivității are 3 porturi USB, wireless ax, card reader și altele.

Din păcate nu are sistem de operare, iar memoria RAM e de doar 8 giga. Dar având TPM 2 înseamnă că suportă Windows 11. Un al lucru interesant pe partea de securitate e că are privacy shutter la cameră, adică camera web poate fi închisă. Această facilitate este întâlnită mai mult la modelele de laptopuri business.

Per ansamblu, dacă vă doriți un laptop pentru sarcini office atunci un model precum acest Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 ar fi recomandarea mea.

Te-ar mai putea interesa