Toshiba AT100-100

Una dintre cele mai aşteptate tablete de la Toshiba e tableta Toshiba AT100-100 10.1 inci e un model Thrive şi care are procesor NVIDIA Tegra 250 de 1 GHz (sau pe scurt Tegra 2), 1GB de RAM, 16GB spaţiu de stocare, tehnologie Wi-Fi şi sistem de operare Android 3.1 Honeycomb. Design-ul său e destul de unic în să îl veţi găsi şi la modelul mai mic Thrive 7 şi e numit Rubber Black Metallic with Infinity. Concurenţa este întotdeauna bună, dar analizând specificaţiile tehnice ale acestui tablet şi preţul său, poate fi considerat un model care poate concura pe acest segment. Spun asta şi pentru că vine cu port USB 2.0 pentru conectarea unui stick (ideal pentru vizionarea de filme). Dacă doriți să achziționați un model Thrive de 10.1 inci atunci trebuie să aveți un buget peste 1.000 lei, deoarece Toshiba AT100-100 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În mod peisaj
Spatele

Specificații tehnice

Pe partea de specificaţii tehnice acest model AT100-100vine cu un procesor dual core de la Nvidia, şi ecran de 10,1 inci cu rezoluţie de 1280 pe 800 pixeli. Deci vă puteţi bucura de navigare web la viteză mare (şi pentru că are Wi-Fi de tip n), vizionat filme HD şi Full HD şi de gaming. Ecranul e destul de bun în special că vine cu tehnologie LED, dar nu se poate compara cu cele AMOLED Plus (contrast foarte ridicat, consum mic şi culorii vii) sau cele IPS (unghiuri mari de vizibilitate). Destul de interesant e faptul că are slot SD şi port USB + unul micro USB pentru transferul datelor.

Pot spune că pe partea de multitasking Thrive AT100-100 10.1 e destul de bună deoarece are 1 GB de RAM la 667 MHz. Dar şi pe partea de memorie internă stă foarte bine deoarece are 16 GB iar dacă consideraţi că nu vă ajunge, se poate opta chiar şi pentru un stick de memorie. La capitolul multimedia are cititor de carduri, difuzoare stereo, camera principală de 5 MP cu autofocus, camera secundară de 2 MP cu microfon.

Toshiba AT100-100 are conectivitate HDMI (pentru conectarea la TV atunci când doriţi să vizionaţi un film sau să jucaţi un joc), ieşire audio 3.5 mm, port USB 2.0 şi micro USB 2.0. Deci poate fi folosit ca pe un media player sau o consolă portabilă. Bateria Li-Ion oferă o autonomie maximă de 10 ore iar încărcarea ei se face în circa 2 ore. Deci durata de funcţionare e puţin peste medie şi la fel ca şi a celor mai bune modele de pe piaţă. Însă, greutatea ei e peste medie (media e pe la 550-600 grame) şi deci nu poate fi ţinută cu uşurinţă într-o singură mână. Ca oricare altă tabletă, are tehnologiile wireless bluetooth şi Wi-Fi. Momentan nu există un model cu 3G, dar se poate rezolva cu un smartphone bun (cu Wi-Fi Hotspot).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place interfaţa, are procesor Dual Core cu procesor grafic foarte bun, bineînţeles are suport flash (de la sistemul de operare Android 3.1 numit şi Honeycomb), port USB 2.0 cameră foto bună.

Minusuri: Toshiba Thrive AT100-100 cântăreşte 765 grame.

Concluzie

Chiar dacă tableta Toshiba AT100-100 nu e foarte subţire sau uşoară, e performantă, accesibilă şi funcţională. Întradevăr a ajuns destul de târziu şi în România, însă poate concura şi acum cu modele precum Galaxy TAB, Archos G9 10.1, Acer Iconia Tab A500 deoarece e mai ieftină. Din clipul de mai jos puteţi vedea că arată destul de bine.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Toshiba AT100-100”

  1. Nu cred ca vom vedea asa ceva si la noi pentru ca Toshiba se misca cam greu cu ultimele aparitii si nu este un brand prea apreciat in Romania.

  2. Acest producator nu are un nume apreciat in Romania??? Mai cauta sa vezi ca este in top 3.
    Cat despre cel care a scris articolul, acesta vine cu posibilitatea de aschimba bateria, dar asta nu-i „nimic nou” dupa capul tau. Cumpara-ti un iPad si dupe ce moare la 1-2 ani vezi cat te costa sa o schimbi (bateria) si asta sa nu mai vorbim ca stai fara scula.
    In rest fara comentarii ca nu am cu cine.

  3. Nu este în top 3 la tablete, iar cu schimbarea bateriei nu ştiu dacă e ceva de lăudat sau chiar aşa de util deoarece nu ştiu cât costă o baterie de tabletă Toshiba Thrive.

Comentariile sunt închise.