Toshiba Thrive 7

Tableta Toshiba Thrive 7″ e un model de 7 inci care urmează să fie lansat pentru a concura cu modele precum Dell Streak 7, Acer Iconia Tab A100, HP TouchPad Go, Lenovo IdeaPad A1 dar și altele tablete cu Honeycomb. După cum vedeți are un design similar modelului de 10 inci deja existent pe piață care are același nume (Toshiba Thrive). Spre deosebire de modelul de 10.1 inci, aceasta are un ecran cu aspect wide deci numai bun pentru vizionara de filme, poate fi ținută mai ușor în mâini și pentru a juca diverse jocuri. E un model comprimat și spun asta pentru că prezintă același specificații tehnice ca și vechiul/actualul model. Aici mă refer la procesorul Tegra 2, 1GB RAM, rezoluție HD+, memoria internă de până la 32GB (trebuie luate în considerare și varinatele de 8GB și 16GB).

Un model anunțat de acest producător care va înlocui actualul model de 10 inci e Toshiba T200 care are un design ceva mai elegant și va avea un software mai nou. Diferențe majore veți găsi doar la porturile USB, HDMI și slotul SD care sunt în variante mini sau micro. La modelul de 7, capacul de spate nu poate fi înlăturat deci nu dă posibilitate utilizatorului să schimbe bateria. Lansarea ei va fi prin decembrie iar prețul ei va fi sub 400 de dolari. Am fost nerăbdător să văd un model mai mic și iată că s-a putut!

Poze

Accesoriile
Spate texturat

Specificații tehnice

Bineînțeles vor fi disponibile și câteva accesorii pentru acesta (stație de andocare, tastatură cu conectivitate bluetooth, husă de piele etc.). Toshiba Thrive 7″ are un ecran de 7 inci cu iluminare baklight LED care are unghiuri largi de vizibilitate și o rezoluție mare de 1280 cu 800 pixeli. Deci imaginile vor fi foarte clare și colorate. Cât de curând vom vedea mai multe modele de 7 cu Honeycomb, toate acestea mulțumită versiunii 3.2. Thrive 7 rulează cu un procesor NVIDIA Tegra 2 cu o memorie RAM de 1 giga. Cred că se va renunța la varianta cu memorie internă de 8GB și se va opta pentru două modele cu 16GB respectiv 32GB.

Bineînțeles are suport Wi-Fi, bluetooth, GPS cu A-GPS și busolă digitală. Deci nu e o tabletă cu conectivitate la internet prin modem 3G. Ca și modelul anterior/actual are un spate texturat și vine cu o varietate mare de porturi: micro HDMI, mini USB și slot microSD. Tableta Toshiba de 7 inci cântărește doar 400 de grame și are o grosime de 11.9 mm.

Pe lângă faptul că poate fi un înlocuitor bun pentru vechiul eBook reader, poate fi și un înlocuitor pentru vechea consolă portabilă datorită procesorului Tegra 2. Are două difuzoare stereo, o cameră principală de 5 MP cu autofocus și una secundară de 2 MP. Nu se știe mai nimic despre acumulator și cu atât mai puțin despre autonomia tabletei.

Păreri pro și contra achiziției

Nu găsesc motive pentru ca acest model să nu fie un model reușit în special că e ieftin și performant.

Concluzie

Tableta Toshiba Thrive 7 e un gadget portabil și performant care din păcate o să ajungă cam târziu în România dar să sperăm că de sărbători va fi disponibilă deoarece poate fi un cadou deosebit.

Lasă un comentariu