Sony Vaio VPCSA2Z9E/BI.EE9

Cel mai scump dar și cel mai performant laptop de la acest producător e laptopul Sony Vaio VPCSA2Z9E/BI.EE9 deoarece vine cu o configurație de ultimă generație, autonomie foarte mare și mai are și un design simplu și elegant. Singurul minus care l-am găsit la acest model ar fi placa video AMD, care putea fi una ceva mai bună ca de exemplu un GeForce GT 550M de la nVIDIA. În rest, are un ecran de 13.3 inci și o rezoluție foarte mare poate chiar și unică și spun asta pentru că nu am mai văzut o rezoluție de 1600 cu 900 pixeli la un laptop de 13 inci. Dacă nu vă permiteți un asemenea gadget puteți totuși să optați pentru un VPCEJ1M1E/B care e și el performant și nou, iar prețul este aproape la o treime din cel al acestui VPCSA2Z9E/BI.EE9. Sau din contră dacă doriţi un model şi mai special, optaţi pentru VPCZ21V9E/B.EE9. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul după cum am precizat anterior e unul de ultimă generație și anume un Core i7 model 2620M care oferă o frecvență de 2.7 GHz, cache 4 MB și tehnologie 32 nm. Ecranul LCD LED de tip VAIO Display Plus de 13.3 inci are o rezoluție HD+ de 1600 cu 900 pixeli. Capacitatea memoriei RAM DDR3 1333 MHz e de 8 giga și nu mai poate fi upgradată la 16 giga.

Hardul SSD are o capacitate de stocare de 256 giga și nu prea am ce săi reproșez deoarece la așa dimensiuni nu poți să ai pretenții la două HDD-uri. Placa video AMD Radeon HD 6630M are o memorie de 1 giga pe 128 de biți. Pe partea de multimedia are unitate Blu-Ray, difuzoare stereo, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri, tehnologie Dolby Home Theater v3, port HDMI, port VGA, două USB-uri 2.0, ieșire aduio, mufă RJ-45, un USB 3.0, bluetooth și WI-Fi.

Datorită dimensiunilor destul de mini acesta nu vine cu tastatură numerică. Acumulatorul de tip Li-Po poate oferi o autonomie de 4 ore și ceva de jocuri și peste 7 ore în mode stamina adică atunci când folosiți placa video integrată HD Graphics 3000.

Vine și cu: tastatură iluminată, Windows 7, conector de andocare, cititor de amprentă, WWAN incorporat, carcasă din magneziu și aluminiu care îl face foarte ușor (1.6 kilograme) și diverse butoane utile (Hybrid Graphics switch, Assist, Wireless switch, VAIO și WEB).

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri sunt configurația, designul, funcționalitatea datorită multitudinii de porturi și butoane, portabilitatea și autonomia. Ca minusuri ar fi prețul cam piperat și placa video în caz că sunteți pasionați de jocuri.

Concluzie

Sony Vaio VPCSA2Z9E/BI e cel mai bun exemplu că tehnologia avansează și nu stă în loc. Îl recomand deoarece e cel mai compact laptop de pe piață la ora actuală. Aşa arată:

Te-ar mai putea interesa