Nokia 201 Asha

Un telefon care a apărut în luna februarie a lui 2012 e telefonul mobil Nokia 201 Asha care nu e Dual SIM ca Nokia 200 Asha, însă bateria ţine mai mult. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e inferior modelului 200. În momentul de faţă pe piaţă o să găsiţi doar modelul Graphite dar s-ar putea ca pe parcurs să fie comercializat în mai multe variante de culoare.

Poze

În imaginile de alături e modelul 200, însă trebuie ştiut că ambele arată identic, iar lui 201 îi lipseşte doar funcţionalitatea Dual SIM. Cutia e una caracteristică telefoanelor de la acest brand şi aspectul telefonului nu lasă deloc de dorit deoarece arată foarte premium. Din imaginea a doua se poate vedea că are butoane dedicate pentru funcţiile esenţiale şi asta este un mare plus.

Aceasta e cutia
Telefonul are tastatură completă

Specificaţii tehnice

Nu e un telefon inteligent – smartphone, însă are multe lucruri care te vor face să-l cumperi. Memoria internă e de doar 10 mega dar se poate mări cu carduri e memorie până la 32 de giga. Pozele sunt realizate cu o cameră de 2 megapixeli, iar acestea pot vizionate pe ecranul de 2,4 inci cu rezoluţie de 320 pe 240 pixeli ori pe un calculator. Fişierele media pot fi transferate prin bluetooth sau USB, însă poate cel mai uşor ar fi prin intermediul unui card reader.

Păreri pro şi contra

Nu are touchscreen dar vine cu tastatură completă de tip qwety şi asta va facilita scrierea rapidă a mesajelor SMS ori a mesajelor instante. Bateria ţine destul de mult (aproape 900 ore în regim de aşteptare) şi asta probabil că se datorează bateriei de 1430 mAh cât şi a faptului că nu vine cu un sistem de operare avansat care să consume multe resurse.

Concluzie

Telefonul Nokia 201 Asha e un model care impresionează atât prin design cât şi pe partea de funcţionalitate. Pentru a vedea cum se comportă vă invit să urmăriţi preview-ul alăturat care mie mi-a făcut o impresie bună. În concluzie, 201 e un telefon bun care are mult funcţii utile cum ar fi cea de înregistrare FM care presupune înregistrarea de la radio a melodiei preferate. De asemena are şi un player integrat care e destul de puternic deoarece poate reda chiar şi fişiere codate cu H.263 şi H.264.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Nokia 201 Asha”

  1. buna.as vrea sa stiu cum pot inregistra de pe radio.eu am asha 201, si chiar nu gasesc aceasta functie.multumesc (meniul in limba engleza)

  2. sall pot pe acest tel sa vizionez video pe youtube? am net de la orange sau radio online… daca da, ce trebuie sa fac… ?

  3. nu putem sa intram pe youtube o panarama de tel pacat de dizain
    ar fi cazul sa il scoata de pe piatza nu e compatibil de nimic e chinazaraie shtift

  4. Il am, e foarte bun. Bateria tine de te plictisesti, si are un difuzor care scoate mai bn decat un laptop. e ff bun…recomand

Comentariile sunt închise.