Nikon Coolpix L120

Dacă te interesează un aparat foto compact bun şi de firmă atunci ar trebui să iei în considerare un astfel de aparat foto digital Nikon Coolpix L120. Este un aparat compact, dar având în vedere că vine de la Nikon, putem să-l includem în gama profesionistă, deşi nu este DSLR. O alternativă e Coolpix S6150.
Te-ar putea interesa deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi → şi deoarece vine cu câteva cadouri cum ar fi un încărcător de baterii, un card de memorie de 4 giga şi o geantă Nikon (valoarea cadourilor e de circa 250 lei 😉 ). Nu doar cadourile te-ar atrage să cumperi un astfel de aparat, ci şi faptul că are un senzor CCD de 14 megapixeli şi că poate filma HD – 720p.

Obiectivul


Nikon Coolpix L120 de la Nikon este mai mult o cameră pentru amatori şi ar fi ideal de luat în vacanţăpentru a imortaliza amintirile. Foarte tare e că poate filma 720p şi trebuie să recunoaştem că acest format sau calitate este mai mult decât suficientă. Sunt camere care filmează şi 1080p, dar eu zic că e prea mult şi fişierul video va ocupa prea mult spaţiu. Acelaşi lucruri şi despre poze, dacă veţi face poze la o rezoluţie mult prea mare atunci cardul se va umple din câteva sute de poze. Eu, deşi am un aparat de peste 10 megapixeli, tot fac poze de 3 megapixeli pentru a face economie de spaţiu şi deoarece nu am nevoie de o aşa calitate mare – 10 megepixeli etc.

E aparatul care te ajută să surprinzi fotografii nemaipomenite şi filme de înaltă definiţie (HD) datorită faptului că are un obiectiv Nikkor cu zoom optic de 21x. Coolpix L120 are şi câteva funcţii de anti-înceţoşare care sunt automate şi astfel vei face poze mai clare.

Are un buton special pentru a filma şi are un LCD mare cu rezoluţie bună prin intermediul căruia se pot vedea filmările sau imaginile capturate. LCD-ul e de 7,5 centimetri (adică 3 inci), iar rezoluţia e cu 921 mii de puncte.
Are o conexiune HDMI incorporată pentru ca aparatul foto să poată fi conectat la un televizor HD… de exemplu.

Pentru achiziţia acestui aparat fotografic digital model Coolpix L120 ar fi preţul bun pentru un Nikon (aproximativ 899-1090 lei), faptul că are 14 megapixeli, dă posibilitatea să filmăm HD, are zoom optic de 21x şi faptul că are câteva cadouri de nota 10.
Contra achiziţiei nu ar fi nimic din punct de vedere al detaliilor sau specificaţiilor tehnice, ci mai repede datorită faptului că nu este mai mic. Are undeva la 430 grame şi pe unii i-ar incomoda acest lucru, mai ales că e vorba de o cameră de dus în vacanţe. Dar, când e vorba de calitate foto-video cred că înduri câteva sute de grame în plus.

Pentru cei care sunt de părere că Coolpix L120 e prea slab le-aş recomanda un DSLR, dar are un preţ dublu.

În concluzie, aparatul foto digi Nikon Coolpix L120 este unul foarte performant şi îşi merită banii. E ideal pentru amatori şi începători deoarece e ieftin, dar şi capabil.

3 comentarii la „Nikon Coolpix L120”

  1. Buna ziua ! Am cumparat de curand un L120 , si din pacate , cu toate ca am citit manualul de utilizare , nu ma prea descurc . De ex . cand faco poza cu zoom pierde din calitate , nu se vede prea clar , la filmare de asemenea . Am tot incercat diferite setari dar … Poate ma ajuta cineva ? Adevarul e ca sunt incepator . E-Mail Nasar_gmh

  2. Buna. Eu am de cateva luni acest aparat si la lumina face poze excelente, chiar si cu zoom maxim. Te sfatuiesc sa nu il folosesti pe modul automat, atunci intr-adevar pozele nu au o calitate foarte buna. Nu iti ramane decat sa te joci cu el pana te prinzi de setari, eu nu am folosit manualul, am invatat singura si sunt foarte multumita.
    As avea si eu o intrebare daca are cineva L120 .. si a reusit sa foloseasca modul continuu pe autodeclansator.

Lasă un comentariu