Nikon Coolpix S6150

Acest aparat foto digital Nikon Coolpix S6150 e un model nou cu ecran touch şi o rezoluţie de 16 megapixeli şi ar putea fi recomandat ca o alternativă la Coolpix L120 și S8200. L-ar recomanda posibilitatea de a filma HD, senzorul cu o rezoluţie mare şi are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din spate

Specificaţii tehnice

Nikon Coolpix S6150 e un aparat digital cu o rezoluţie de 16 megapixeli. Senzorul cu care e dotat e de tip CCD şi poate salva imaginile în format jpeg cu informaţii exif 2.3. Nu are gps pentru ca în informaţiile pozei să fie salvată şi locaţia aşa încât peste ani de zile să puteţi vedea unde aţi luat poza. La partea de zoom stă decent deoarece are zoom optic de 7x şi digital de 4x. Contează cel optic deoarece cel digital nu e de calitate la nicio cameră. Poate capta şi video, iar calitatea maximă e HD, adică 720p la rezoluţia de 1280 pe 720 pixeli. Filmarea se realizează cu sunet aac stereo. Camera are şi un ecran de 3 inci pe care pot fi văzute rezultatele filmării sau fotografierii.

Aparatul Nikon Coolpix S6150 suportă o multitudine de memorii printre care aş aminti SD, SDHC şi SDXC. Nikon S6150 are şi memorie internă de 20 de mega, dar nu prea poţi face nimic cu o memorie aşa de mică. La capitolul porturi sau conectori are USB şini HDMI de tip mini. Cu USB-ul puteţi conecta aparatul la un laptop, iar cu mini HDMI-ul puteţi arăta pozele prietenilor pe un HDTV. Bateria ţine undeva la 180 instantanee şi o oră şi 10 minute de filmare la înaltă definiţie (HD). Acumulatorul sau bateria e una reîncărcabilă de tip EN-EL15. Aparatul are undeva la 172 grame şi ca o caracteristică interesantă e ecranul tactil.

Păreri pro şi contra

Pro: rezoluţia e de 16 megapixeli, preţul nu e mare (spre surprinderea mea plăcută), arată bine, poate filma HD şi are multe alte calităţi pro.
Contra: ecranul tactil. Am un aparat cu ecran senzitiv şi mă scoate din minţi câteodată. pentru unii probabil chestia touch e un plus (şi un motiv pentru a cumpăra aparatul), dar pentru mine e un minus… şi până la urmă eu fac această mini recenzie / review.

Video

Mai jos e o prezentare video a aparatelor din toamna 2011.

Preţuri (cel mai mic preţ)

699 lei e un preţ aproximativ pentru această cameră, dar în opinia mea e foarte bun având în vedere că e un model recent apărut în România, dar şi pe piaţă.

Concluzie

Nikon S6150 e pentru acele persoane care vor o cameră în tendinţe şi care să nu coste mult.

5 comentarii la „Nikon Coolpix S6150”

 1. Pentru mine ecranul senzitiv e un mare plus deoarece imi plac foarte mult telefoanele fara taste si ma astept ca si o camera sa nu aiba asa de multe taste.

 2. Mi se pare trendy ca o camera sa nu aiba butoane dar nu stiu cat de functionala si practica ar fi o astfel de camera. In momentul de fata am una cu butoane si nu cred ca ast putea trece la una fara.

 3. Mie mi se pare ca e buna aceasta alegere de a pune un ecran senzitiv. Moda cu touch screen a prins la telefoane si asa cred ca o sa prinda si la aparate compacte. Nikon e un nume consacrat in acest domeniu si nu e singurul producator cu camere touch deoarece si Samsung are cateva astfel de modele destul de reusite in opinia mea.

 4. E super tare camera , am prins-o pe black friday la emag . Constructie solida , obiectiv bun pentru o compacta , insa intradevar raman amprente pe display (si ce daca) . Eu m-am jucat cu ea , are o multime de setari pentru incepatori si intermediari chiar .

 5. Buna , nu stiu daca se fac verificari dese ale comentariilor DAR…
  As avea nevoie de mai mult decat ce este prezentat.
  Adica ,cateva poze facute cu acest aparat (nu neaparat de catre fotografi specializati ) , informatii despre meniul acestei camere , informatii despre blurr.
  Am o camera , Olympus T-10 , 9 din 10 poze sunt blurry si chiar daca iese una bine , doar o parte a pozei este foarte clara , restul putin blurry gen portret.
  As dori sa stiu daca aceasta camera poate face o poza fara niciun pic de blurr , daca este buna pentru poze ‘indoor’ etc… am nevoie neaparat , va rog! contact la beautiful_illusion@live[dot]com

Lasă un comentariu