Navon N490 iGO8

Acest sistem de navigaţie Navon N490 iGO8 cu harta României e un model de dimensiuni mici şi foarte performant. Aici mă refer la specificaţiile tehnice bune şi la software-ul foarte bun – iGO 8 (ca şi Navon N670 iGO8). Acesta e cela mai cunoscut program de navigaţie de pe piaţa GPS-urilor. Spre deosebire de alte programe, acesta are e foarte uşor de utilizat, găseşte destul de rapid ruta, poate optimiza traseul, grafică 3D destul de reuşită etc. Harta României poate fi actualizată gratuit pe timp de 1 an şi e vorba de versiunea din a 10-a 2010. Daci dacă aveţi de gând să plecaţi la drum şi nu ştiţi foarte bine traseul ce trebuie urmat şi rutele ocolitoare, un astfel de GPS Navon N490 cu programe de navigare iGO 8 e ideal pentru dumneavoastră. Spun asta în special că e ieftin. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Instalat pe mașină

Specificaţii tehnice

Cântăreşte doar 138 de grame, deci ceva mai mult decât un telefon. Procesorul de 500 MHz e un model performant numit SiRF Atlas V şi îl găsim pe multe GPS-uri în special pe cele de la Navon. Pe partea de memorie stă destul de bine cu o memorie ROM de 2 GB, o memorie RAM de 64 MB şi are suport pentru card microSD de maxim 8 GB. După cum vă puteţi de şi voi seama, are un ecran de 4.3 inci de tip TFT LCD tactil. Acesta are o rezoluţie destul de bună – 480 cu 272 pixeli. Are conectivitate USB pentru a actualiza harta şi softul dar şi pentru a copia diverse pe cardul de memorie al acestuia (trebuie cumpărat deoarece nu e inclus în pachet).

Software-ul instalat pe acesta e Microsoft Windows CE 6.0 cu harta României şi programul de navigare NavNGo iGO versiunea 8.3.5. Acumulatorul e destul de bun (1000 mAh) şi spun asta pentru că autonomie de de 2 ore şi jumătate. Poate reda fişiere media (audio, video şi foto) şi anume cele mai cunoscute formate. Spre deosebire de altele, acesta are un difuzor incorporat (cu căşti era prea incomod).

Alte caracteristici ale acestui Navon N490: 40 de canale, vizualizare hartă în 2D sau 3D şi funcţie eBook Reader.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: are interfaţă multimedia, funcţie eBook Reader, autonomie decentă, ieftin, iGO 8 (uşor de folosit şi rapid), compact şi are difuzor incorporat.

Minusuri: nu are card inclus şi ar fi fost interesant dacă GPSuri avea şi tuner FM.

Concluzie

Acest Navon N490 iGO8 e unul dintre cele mai bune sistem de navigaţie având în vedere cât costă şi ce poate oferi.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Navon N490 iGO8”

  1. Cine mai cumpara frate softurile voastre?
    Folositi oameni buni Google map de pe un Android care va permite sa gasiti ceea ce inseamna locatie pe net (ex. statuia lui Cuza din Iasi) fara sa va rezumati la o harta statica de la firma Navteq.
    Se compara Google map, de la gigantul Google, cei care au facut Google Earth cu o minuscula firma din Ungaria (Navteq)?
    Habar nu aveti ce face Google map, ce facilitati are…probati si mai vorbim.

Comentariile sunt închise.