Dell P2412H

Dacă te gândești la achiziția unui monitor profesional atunci îți recomand monitorul LED Dell P2412H. Știu că mult magazine spun că e LCD, dar Dell spune că e LED, iar eu tind să-i cred pe cei de la DELL. Despre tipul panelului nu știu ce să zic deoarece modelul P2411H are TN – Twisted Nematic și mă gândesc că și acesta are tot TN.

P2412H nu e un monitor perfect pentru proiectare, dar are ca destinație segmentul business deoarece poate fi ajustat nevoilor oamenilor de afaceri. Poate fi montat pe perete și rotit în mod portret sau landscape și astfel adaptat necesităților. Nu are HDMI, dar are DVI și VGA. Mai nou am văzut că monitoarele scumpe (cele 3D) au renunțat la VGA, dar e bine că acest segment păstrează portul analog deoarece încă mai sunt persoane care folosesc portul.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu știu dacă e aşa din cauza unui panou IPS (pare a avea TN) sau din cauza calității de nereproșat a producătorului. La 700-800 lei găsiți monitoare cu mai multe porturi mai multe și cu un timp de răspuns mai bun, dar unghiurile de vizibilitate ale lui 2412H foarte bune și nu ai ce să-i reproșezi pe partea de imagine.

Poze

Despre P2412H trebuie să știți că arată similar lui IN1930, dar ecranul poate fi rotit ca la S2330MX.

Poate fi rotit

Specificaţii tehnice

Dell P2412H impresionează cu diagonala ecranului de peste 24 inci, unghiurile de vizualizare bune și rezoluția optimă filmelor Full HD. Impresionează și prin certificările sale cum ar fi Epeat Gold și Energy Star pe partea de economie de curent, dar nu știu dacă niște certificări sunt așa de importante.

P2412H este foarte flexibil deoarece poate fi montat pe perete și ecranul rotit când e pe birou. probabil că pe partea de flexibilitate ar putea intra și porturile deoarece poți alege între DVI, VGA sau USB când vine vorba de conectarea unui dispozitiv la el.

Păreri pro şi contra

Pro: nu consumă mult curent (până în 21 W), standul e ajustabil, arată bine și calitatea imaginii e foarte bună.
Contra: e cam greu (7,6 kilograme, dar asta și datorită diagonalei mari).

Concluzie

Dell P2412H este un monitor căruia nu poți să-i reproșezi mare lucru și îți recomand clipul de alături care e un preview, nu un review, al modelului 2411 care e similar.

Te-ar mai putea interesa