Corsair Force 3

SSD-ul Corsair Force 3 60GB e unul dintre cele mai noi Solid State Drive-uri de pe piață care au suport SATA3. Am scris și despre Corsair Force 115GB, dar e pe Serial ATA 2, iar performanțele sunt pe jumătate. Modelul Pe serial ATA 3 se laudă cu transfer de 6 giga pe secundă, citire cu 550 mega pe secundă și scriere de 490 mega. Poate fi montat în laptopuri cât și în desktopuri deoarece e de 2,5 inci și are suport montare în locație de 3,5 inci… caracteristică desktopurilor. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și mai ar trebui spus că astfel de dispozitive au devenit foarte populare deoarece au garanții mari, prețuri accesibile, un consum mai redus de curent și sunt silențioase (produc zero zgomot).

Poze

Cutia
Desfăcut

Specificaţii tehnice

Capacitatea lui Corsair Force 3 e de 60 de giga (sau de la) și e un dispozitiv pe SATA3 fiind compatibil cu SATA 2 și 1. Ratele de transfer sunt impresionante, astfel rata de transfer la citire e undeva la 550 mega, iar cea de transfer la scriere e undeva la 490 de mega. Ar mai trebui spus și că greutatea acestui aparat e undeva la 80 de grame și e caracteristică unui SSD.

Păreri pro şi contra

Pro: e unul dintre cele mai rapide SSD-uri, prețul nu e chiar mare, poate fi instalat în laptopuri și unități centrale și are o garanție de 3 ani. Un al plus ar fi compatibilitatea cu vechile magistrale S ATA.
Contra: capacitatea de doar 60 de giga e cam mică. 60GO sunt suficienți pentru sistemul de operare, câteva programe și un joc, dar există și variante cu memorie suplimentară.

Alternative

F115 e un model la fel de popular, dar nu e de actualitate. E mai mult pentru cei care vor o capacitate de peste 100 de giga, deci de 115 giga octeți. Din păcate rata de transfer e la jumătate.

Concluzie

Un SSD Corsair Force 3 60GB e pentru persoanele care vor cel mai bun SSD de pe piață cu un preț bun. Îl recomandă garanția de 36 de luni, prețul bun (cum am spus de de câteva ori mai sus), ușurința instalării în laptop sau orice alt PC și faptul că e produs de o firmă cunoscută în acest domeniu.
În clip puteţi vedea cum arată.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Corsair Force 3”

  1. E foarte rapid si garantia de 3 ani te asigura ca nu ai dat bani aiurea pe el. Ma deranjeaza putin faptul care doar 60GB dar eu am instalat pe el doar OS-ul.

  2. Multa lume instalează doar un OS și câteva programe pe el, ar restul se instalează pe un alt hard.

  3. A aparut pe la inceputul anului si in Romanica deci nu e chiar nou pentru ca suntem in luna a 8-a.

  4. Dacă modelul tău de laptop are SATA 1, 2 sau 3 atunci SSD-ul va merge. Conform Corsair modelul Force 3 e compatibil cu SATA I, II și III. Mai multe aici.

  5. Eu l-am bagat in laptopul meu Asus care are SATA II si merge impecabil. Am urmarit cateva teste pe internet si am vazut ca daca notebookul avea versiunea III atunci era si mai bine dar nu am ce face pentru ca nu stiu daca pe piata sunt astfel de PC-uri.
    Adevarul e ca am vazut ca cei de la Asus au scos ceva book-uri mici numite Zen si aparent acelea su nu stiu ce controller special pentru SSD-uri si nu stiu daca nu e versiunea III.

Comentariile sunt închise.