Corsair Force 115GB

Pentru cei care sunt pasionați de jocuri le recomand un SSD Corsair Force 115GB (cunoscut ca și Corsair Force F115) deoarece nici un dar nu se compară cu un Solid State Drive când vine vorba de performanță. Din păcate e pe serial ATA 2 (SATA2), dar cei care vor și mai multă performanță pot alege un Force 3 care e pe SATA3, dar are capacitate pe jumătate, adică doar circa 60 de giga. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și din acest motiv e cel vândut SSD din oferta magazinelor online.

Poze

Cutia
Aşa arată

Specificaţii tehnice şi caracteristici esenţiale

Capacitatea lui Corsair Force 115GB e de 115 giga, iar rata de transfer a interfeței SATA 2 e de 300 mega pe secundă. Scrierea se face cu 270 mega pe secundă, iar citirea cu 280. Greutatea acestui hard e de circa 80 grame, iar mărimea e de 2,5 inci. Cei care folosesc astfel de harduri vor ca jocurile ori aplicaţiile lor să se încarce mai rapid, iar sistemul lor să fie mai receptiv. Puţin mai sus am scris că are mărimea de 2,5 inci (pentru laptop), dar poate fi instalat şi pe un desktop deoarece vine cu adaptor de 3,5 inci. Nu are componente în mişcare şi asta însemnă zero zgomot şi fiabilitate ridicată.

E compatibil cu o multitudine de sisteme şi de aceea e instalat pe zeci de mii de sisteme din întreaga lume. Prin folosirea unui astfel de dispozitiv la un laptop îi extindeţi autonomia deoarece e un dispozitiv low power. Are o garanţie de 3 ani şi peste un milion de ore garantate.

Păreri pro şi contra

Pro: performanţa extremă, greutatea redusă (câteva zeci de grame), suport montare pentru laptop sau desktop, e silenţios, timpul de răspuns e mai mic ca al unui hard, iar vitezele sunt de peste 270 mega pe secundă.
Contra: capacitatea nu e chiar aşa de mare. La minusuri aş putea adăuga şi preţul care e cam măricel din punctul meu de vedere.

Preţuri (cel mai mic preţ)

599 lei e un preţ aproximativ pentru acest aparat, dar cred că e destul de bun având în vedere că e sub 1000 lei. Nova 2 e pentru cei care sunt în căutarea a ceva mai ieftin.

Alternative

În momentul de faţă nu am scris despre alte SSD-uri şi de aceea nu vă pot recomanda o alternativă.
Force 3 e ceva mult mai performant, dar capacitatea e undeva la jumătate, adică are doar 60 de giga.

Concluzie

Acest SSD Corsair Force 115GB e pentru persoanele care vor mai mult de la PC-ul lor şi cu ajutorul lui au performanţă mai bună în jocuri şi aplicaţii solicitante.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Corsair Force 115GB”

  1. Prețurile laptopurilor ar crește destul de mult dacă ar băga astfel de harduri în ele. Așa își bagă fiecare ce vrea în el.

  2. E foarte bun pentru maniaci ca mine care vor ca laptopul lor sa porneasca in cateva secunde nu in 20-30 cat e normal.
    E mare pacat ca producatorii de laptopuri nu baga din fabrica astfel de scule in ele.

Comentariile sunt închise.