BenQ G2250

Dacă sunteți în căutare unui monitor de 21,5 inci ieftin atunci monitorul BenQ G2250 ar fi una dintre cele mai bune variante. Din păcate nu e la fel de economic ca un LED deoarece e un monitor LCD Benq, dar culorile sunt la fel de bune ca ale unui LED, poate chiar și mai bune. Nu are HDMI pentru a conecta o cameră, dar are DVI și VGA care ar trebui să fie prezente pe orice placă video de ultimă generație sau de modele mai vechi. HDMI-ul normal că era util dacă vroiați să conectați o cameră video sau foto, însă prețul monitorului ar fi crescut cu vreo 100-200 de lei… pe puţin.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Asta vă confirmă ceea ce vă spuneam în primul paragraf, adică că e ieftin. Cei de la Benq sunt recunoscuți pentru monitoarele lor de calitate și acesta nu face excepție, iar prețul e cel mai bun de pe piață… în opinia mea.

Poze

Din faţă
Din lateral

Specificații tehnice

BenQ G2250 are un ecran cu o diagonală de 21,5 inci (cu3 mai mult decât G922HDAL) și foarte util e timpul de răspuns mic. Poate vă întrebați la ce e util. Păi este util în jucuri deoarece nu va apărea lagul (acea sacadare) și în filmele Blu-ray pe care le poate reda fără pierderi de detalii deoarece suportă nativ rezoluția 1920 pe 1080 pixeli. Referitor la timp de răspuns trebuie știut că pentru jocuri ar fi fost optim două milisecunde.

Contrastul lui G2250 nu este la fel de bun ca al unui LED fiind de doar 50 mii, dar iluminarea e bună – 300 candele pe metru pătrat. Chiar dacă pe partea de economie de curent nu e la fel de bun ca monitoarele LED trebuie știut că are o calitate a imaginii decentă.

Poate fi montat pe perete și fiind un monitor lite nu oferă facilități ca tuner TV sau boxe integrate. Ca și conexiuni sunt acele amintite la început, adică DVI și VGA. DVI este un port digital, iar VGA unul analogic.

BenQ G2250 consumă undeva la 43W, iar dacă era realizat cu leduri probabil că avea un consum la jumătate dar e bine și așa. Greutatea lui e undeva la 4,1 kilograme și asta îl face ușor de montat pe perete.

Păreri pro și contra achiziției

Pro achiziția lui G2250 ar fi prețul mic, posibilitatea de a-l monta pe perete, designul simplist (dar atrăgător) și calitatea imaginii. Nu trebuie uitat nici suportul FullHD.
Contra achiziționării unui astfel de electronic ar putea faptul că nu are conector HDMI in, nu are tehnologie LED, iar diagonala e una cam mică.

Concluzie

Acest G2250 e un monitor ieftin, dar bun, pentru cei care nu vor dotări de ultimă generație cum ar fi tehnologie 3D și timp de răspuns sun 2 milisecunde.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „BenQ G2250”

  1. G2250 este un model foarte cunoscut in strainatate si intentionez sa-mi iau si eu un astfel de Benq G2250 deoarece nu dispun de mult bani si vreau sa-mi schimb vechiul LCD de 15 cu acesta.

Comentariile sunt închise.