Asus X54C-SX140D

Laptopul Asus X54C-SX140D este un model nou și te va încânta prin designul foarte reușit și componentele de ultimă generație cu care e dotat. Printre aceste componente se numără procesorul Intel Core i3 2310M (spre deosebire de Pentium întâlnit la X54C-SX118D), 4GB memorie RAM, hard de 500GB și o placă video Intel HD Graphics. Probabil că v-ați dat seama că vorbim despre un notebook office foarte bun pentru sarcini de birou cum ar fi navigat pe Internet, ascultat muzică și vizionat filme HD. Vine cu FreeDOS, adică fără Windows, dar nu o să aveți probleme cu instalarea Windows-ului deoarece procesul nu durează mai mult de maxim 30 de minute. Despre costul de achiziție trebuie să spun că e unul foarte competitiv din moment ce are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Asus X54C-SX140D vine cu un microcip sau procesor, pre românește, din seria Sandy Bridge a modelelor i3 care are două nuclee reale și 4 virtuale. Memoria calculatorului e foarte mare fiind de 4 GO și e maximul admis deoarece laptopul are doar un slot de memorie. Legat de procesor am uitat să menționez că are integrat un GPU cu posibilitatea de a reda la perfecție filme de înaltă definiție, iar jocurile merg și ele destul de bine, dar dacă vă plac jocurile atunci v-aș recomanda un laptop cu placă video dedicată cum e modelul X54HR-SX034D. Până una alta, alături e un clip care vă arată ce fel de jocuri o să puteți juca pe acest laptop cu GPU HD 3000.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine, e nou (vine din seria 54), e performant datorită componentelor noi, prețul e modic, iar raportul dintre calitate și preț e foarte bune. Un alt plus ar fi faptul că bateria poate ține până în 4 ore maxim, deci și despre portabilitate putem spune că e excelentă. Contra: dacă vreți un laptop special pentru jocuri atunci acesta nu ar fi cea mai bună alegere, iar imposibilitatea adăugării de memorie suplimentară e un alt mic dezavantaj, dar câțiva ani nu o să trebuiască mai mult.

Concluzie

Asus X54C-SX140D e un laptop foarte bun pentru sarcinile de zi cu zi și dacă sunteți o persoană care aveți nevoie de un laptop pentru a intra pe Internet și Facebook acest model ar fi unul cu cel mai bun preț. Referitor la Windows vă recomand să-i instalați Windows 7 SP1 pe 64 biți, iar driverele le găsiți pe CD ori pe ‘net. Am uitat să spun că acest model are 15 inci și că vine cu USB 3 ceea ce presupune că o să puteți conecta stick-uri de mare viteză.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus X54C-SX140D”

  1. Acest laptop e de nota 10. Nu am ce comenta deoarece i-am instalat windows in 20 minute si driverele in vreo 5. La jocuri nu l-am testat dar am incercat sa vad daca duce 1080p si clipurile se vad destul de bine.

  2. Nici eu nu am avut probleme cu instalarea Winowsului si a driverelor deoarece la mine a durat tot cam atat iar pentru driver nu am avut nevoie de CD deoarece le-a instalat automat. Poate pentru ca am sistem de operare cu licenta.
    In jocuri se descurca foarte bine chiar daca nu e un laptop de jocuri si asta e asa pentru ca are i3 cu GPU foarte performant. Chiar daca placa video nu are memorie dedicata isi poate lua din memoria laptopului. Am jucat NFS si inca vreo doua jocuri si sa descurcat bine.
    Din aceste motive il recomand. Initial bugetul meu a fost mai mic dar am decis sa mai pun cativa bani si sa-mi iau un laptop office bun.

  3. Aşa zic şi eu, nu are rost să te zgârceşti la 100-200 lei şi mai bine iei un laptop bun ca acesta. Chiar dacă merg jocurile nu e un notebook de jocuri.

Comentariile sunt închise.