Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X54HR-SX034D

Laptopul Asus X54HR-SX034D vine cu cea mai bună configuraţie multimedia de pe piaţă la un aşa preţ. Spun asta pentru că e dotat cu cea mai performantă placă video cu BUS de 64 de biţi. E vorba de modelul AMD Radeon HD 7470 sau 7470M de 1 GB care face parte din clasa 2. Înainte de a fi lansată, clasa 2 avea doar plăci video pe 128 de biţi, ei bine, acum are şi o placă video pe 64 de biţi. Sunt curios cât va mai dura până când vom vedea şi o placă video dela NVIDIA cu performanţe similare adică care să concureze cu acesta. Oricum dacă vă plac jocuri şi nu sunteţi un gamer înrăit, acesta e laptopul care-l căutaţi. Dacă nu vă jucaţi nu văd de ce nu optaţi pentru o alternativă Office cum e Asus X54C-SX140D. Însă acest X54HR-SX034D are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Deschis

Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Core i3 de 2.1 GHz şi cu un cache de 3MB. Acesta e modelul 2310M care nu e cel mai nou dar e suficient de bun pentru jocuri şi utilizare office. Ecranul LCD acestui model e unul de 15.6 inci şi vine cu protecţie Glare (mată) pentru ca lumina să nu se reflecte şi e iluminat cu tehnologie backlight LED.

Capacitatea memoriei RAM e de 4 GB DDR3 la o frecvenţă maximă de 1333 MHz dar nu poate fi mărită la 8 GB. Şi dacă suporta un upgrade, nu prea avea rost deoarece actuala memorie e dispusă pe două sloturi şi deci veţi rămâne cu memorie în plus. Hard disk-ul e unul de 500 GB pe care se pot stoca o mulţime de fişiere media dar şi altele.

Pe lângă placa video integrată din procesor, acest Asus X54HR-SX034D are şi una dedicată numită AMD Radeon HD 7470 de 1 GB care are un BUS de 64 de biţi şi rulează cam orice jos la diferite detalii.

La capitolul multimedia are DVD, difuzoare integrate, cameră web şi card reader. Pe partea de comunicaţii şi porturi are microfon, HDMI, un USB 3.0 (compatibil 2.0), un USB 2.0, ieşire audio, VGA, LAN şi WLAN. Acumulatorul e unul de 4 celule care poate oferi laptopului o durată de viaţă de 2-3 ore în condiţii normale. Eu zic că nu prea are mare relevanţă pentru cei care-l vor folosi doar acasă pe post de desktop replacement (adică alimentat la priză şi cu acumulatorul scos).

Nu există însă clipuri cu această placă video de la AMD, însă se ştie că e peste un 6470M de la AMD sau un GT 520MX de la NVIDIA.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: chiar dacă bateria e de 4 celule autonomie e de circa 3 ore în mod office (fără jocuri sau filme), are cea mai bună placă video pe 64 de biţi, are Free DOS (pentru a fi mai accesibil), USB 3.0 şi HDMI.

Minusuri: nu suportă mai mult de 4 GB de RAM.

Concluzie

Dacă vă luaţi un laptop, indiferent care ar fi acela, să nu uitaţi să achiziţionaţi şi un router wireless. Jos am pus un clip cu un model similar dar care e identic din punct de vedere al designului cu Asus X54HR-SX034D:

{ 4 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Andra

  L-am luat saptamana trecuta si trebuie sa spun ca merge foarte bine indiferent in ce sarcina il folosesti. Aspectul exterio nu lasa de dorit iar componentele cu care vine in el sunt cele mai noi toate fiind aparute anul trecut sau anul acesta. Placa video e asa de noua incat nu exista prea multe vorbe sau review-uri pe net despre ea. Nu l-am testat la jocuri dar banuiesc ca se va descurca formidabil.
  Pretul nu mi se pare mare deoarece e multe peste un Acer iar garantia nu e de 1 an cum se obisnuieste la Acer.

 • Mirciulica

  Foarte bun acest model X54HR-SX034D. Asus m-a convins cu seria X54HR si de acum incolo voi cumpara doar laptopuri de la ei. Se comporta impecabil in jocuri si alte sarcini si nu pot spune ceva de rau. Tastatura e asemanatoare cu cea de pe modelele scumpe si e foarte comod de scris.

 • Raducanu A

  Intre Asus X54HR-SX034D(din acest topic) si Asus X54C-SX140d( i3,6 gb ddr3,placa video intel HD Graphics 3000).Care dintre cele 2, ar fii util si peste 3 ani ? :-D.
  Multumesc.

 • Naşul

  Ambele, doar că modelul X54C-SX140D e mai mult un laptop office, pe când acesta poate fi folosit și pentru jocuri noi datorită plăcii video dedicate

Lasă un comentariu