Asus X101H-WHITE051G

Asus a lansat netbookuri care vor concura cu tabletele PC denumite X101 și X101H. Un model ieftin și pe alb e acest netbook Asus X101H-WHITE051G care vine ca alternativă la X101H-BLACK054G dar şi la Asus 1215B-RED057W. E un gadget portabil și funcțional care vine cu sistem de operare Intel MeeGo. S-a optat pentru acest MeeGo pentru ca producătorul să nu mai plătească licențe lui Microsoft. Principala caracteristică a acestui MeeGo e simplitatea deoarece interfața oferă cam tot ce are nevoie utilizatorul de la aplicații de mesagerie instantă până la cele de browsing (aici vorbit despre un Chrome integrat) dar și altele. Acest sistem de operare vine rețele de socializare integrate, aplicații pentru editare și vizionare de fișiere din pachetul Office iar pentru alte aplicații se poate accesa Asus AppStore sau Intel AppUp Center. Unele dintre aceste aplicații vor fi gratuite iar altele vor fi contra cost. După cum vedeți în pozele de mai jos are o tastatură standard chiclet pe 6 rânduri. Din lateral poți observa că are forma unei aripi de avion dar e și foarte subțire (22 mm). X101H-WHITE051G are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificații tehnice

Asus X101H-WHITE051G vine cu un procesor Single Core de 1.3 GHz numit Atom N435 care are un cache de 512 KB. Ecranul LCD LED vine cu protecție Anti-Glare și o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli la o diagonală de 10.1 inci. Capacitatea memoriei RAM DDR3 la 1066 MHz e de 1 giga și poate fi upgradată la 2 giga. HDDul de 250 giga e unul SATA de 5400 RPM și care e destul de performant.

Placa video Intel GMA 3150 e un model integrat care nu oferă performanțe grafice superioare dar poate rula filme 480p și unele jocuri mai vechi. La capitolele comunicații, porturi și multimedia vine cu WLAN, LAN, mufă combo ieșire audio+microfon, două USB-uri 2.0, VGA, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri și un difuzor. Cântărește doar un kilogram și cred că e cel mai portabil netbook de pe piață.

Cam așa arată interfața sistemului de operare:

Păreri pro și contra achiziției

La un așa preț cred că acesta ar fi o alegere inteligentă fără dar și poate. Puteți chiar să instalați și Windows 7 Starter în locul lui MeeGo dacă doriți. Un minus ar fi că filmele HD nu rulează fluent dar și așa cine s-ar uita la filme HD pe un ecran de 10 inci?

Concluzie

Cu acest model Asus X101H-WHITE051G dar și cu modele similare, producătorul încearcă să câștige mai mult teren deoarece tabletelor devin tot mai populare pe zi ce trece. În general, gadgeturile cu Intel MeeGo se adresează personelor cu buzunare mici dar să sperăm că și alți producători vor face la fel ca și Asus. Așa arată acest model:

Te-ar mai putea interesa