Asus 1215B-RED057W

Acest netbook Asus 1215B-RED057W (roşu) e combinaţia perfectă între un Asus 1215B-BLK066M (specificaţii tehnice) şi Asus X101H-WHITE051G (sistem de operare Linux). Doar că acesta nu vine cu MeeGO ci cu un ExpressGate Cloud (Linux) care e un sistem de operare oferit de ASUS care te ca conecta la internet în 20 de secunde. Deci e mult mai rapid decât cu un Windows 7 Starter. Interfaţa lui ExpressGate Cloud se bazează pe pe un slide format din opt iconiţe (de la calendar, Chrome… şi până reţelz de socializare). Cu un astfel de sistem de operare puteţi spune adio programelor de protecţie de tip anti-virus putând naviga fără probleme. Un alt avantaj ar fi că puteţi să faceţi backup-uri la fişiere pe serverele producătorului cu ajutorul lui ASUS Webstorage (doar primul an e gratuit). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Are un procesor Dual Core din familia AMD Fusion numit C-50 care are o frecvenţă de 1 GHz, tehnologie 40 nm şi un cache de 1 MB. Ecranul LCD LED de 12.1 inci are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi vine cu protecţie Glare.

Capacitatea memoriei RAM e de 2 giga la 1066MHz de tip DDR3 şi poate fi mărită la 4 giga deoarece mai are un slot liber. HDD-ul e de 500 de giga şi are o viteză de rotaţie de 5400 RPM. Placa video AMD Radeon HD 6250 e un model integrat în procesor pentru a oferi performanţe ridicate şi un consum redus de energie. Pe aceast Asus 1215B-RED057W puteţi juca jocuri precum CS 1.6 dar şi altele dar şi să vizionaţi unele filme Full HD.

La capitolele multimedia, porturi şi comunicaţii vine cu cameră web de 0.3 MP, difuzoare stereo, cititor de carduri, port VGA, port HDMI (filme Full HD), trei USB-uri 2.0, LAN, WLAN, microfon şi ieşire audio.

Autonomia bateriei de 6 celule e undeva la 5-7 ore şi ceva care poate să difere de la un sistem de operare la altul şi felul în care-l folosiţi.

Cam aşa arată sistemul de operare numit ExpressGate Cloud. Deasemenea există posibilitatea instalării a două sisteme de operare pe acesta (Dual-Boot ExpressGate Cloud+Windows 7 Starter).

Păreri pro şi contra achiziţiei

Veţi beneficia şi de un AppStore adică un site plin cu aplicaţii şi jocuri puse la dispoziţia dumneavoastră de către acest producător. Preţul e destul de rezonabil, iar configuraţia (diagonala şi rezoluţia ecranului) scoate în evidenţă faptul că avem de-a face mai degrabă cu un laptop decât cu un netbook.

Concluzie

Acest laptop Asus 1215B-RED057W e un gadget performant cu autonomie mare şi care poate fi ideal pentru vizionarea de filme HD în special că vine cu două difuzoare destul de puternice. Cam aşa arată pe negru:

Te-ar mai putea interesa