Asus X101H-BLACK054G

Acest netbook Asus X101H-BLACK054G din seria Asus X101 e un model Eee PC pe negru oferit pentru cei pasionați de browsing, rețele de socializare și Office. Interfața seamănă mai mul cu cea a smartphone-urilor, adică e destul de simplă presărată cu multe iconițe. O alternativă ar fi X101H-WHITE051G care vine pe alb. Sistemul de operare Intel MeeGo poate fi înlocuit cu Ubuntu, Windows 7 Starter sau Chromium. Acest producător a ales MeeGo pentru a nu plăti licențe lui Microsoft, economisind bani dar și gadgeturile vor fi ceva mai ieftine. Putea însă să opteze pentru Linux, dar acest tip de sistem de operare rulează pe procesoarele cu frecvențe scăzute deci MeeGo e destul de optimizat. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pentru acest MeeGo, există Intel AppUp Center sau ASUS AppStore de unde puteți lua atât aplicații gratuite cât și contra cost.

Poze

Din față
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul Intel e unul Atom N455 care după cum bine știți e unul cu un singur nucleu. Acesta are o frecvență de 1.6 GHz, un cache de 512 KB și tehnologie 45nm. Ecranul e unul LCD cu LED de 10.1 inci și cu rezoluție 1024 cu 600 pixeli. Acesta vine cu o protecție Anti-Glare ca să vă bucurați de el atunci când sunteți în spații deschise sau luminoase.

Capacitatea memoriei RAM e de 1 giga la 1066 MHz DDR3 și poate fi mărită la 2 giga dar numai prin înlocuirea memoriei de 1 giga. HDD-ul nu e unul SSD ci unul SATA de 150 de giga. Vine cu o placă video integrată care din păcate nu poate reda filmele HD. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații modelul X101 are un difuzor, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, microfon, port VGA, două USB-uri 2.0, o mufă LAN și Wi-Fi.

Acumulatorul de 3 celule are o autonomie de circa 4 ore, deci o autonomie nu prea mare dar având în vedere că e foarte subțire mă gândesc că e și foarte mic acel acumulator. Netbookul Asus X101H are o greutate de numai 1 kilogram și vine în culoarea neagră. O mică prezentare a modelului și a sistemului de operare MeeGo:

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: e disponibil în patru culori (alb, negru, maro și roșu),

Ca minusuri: nu poate reda fluent clipuri HD dar cele 480p merg excelent.

Concluzie

Acest Asus X101H-BLACK054G e cea mai bună și ieftină alegere pentru cei cu un buget foarte mic. După cum am precizat și mai sus, puteți opta pentru mai multe sisteme de operare dacă nu vă palca Intel MeeGo.

2 comentarii la „Asus X101H-BLACK054G”

  1. Ma gandesc sa-l achizitionez datorita pretului extrem de mic. Nu ma prea intereseaza performantele pentru ca vreau sa-l folosesc doar pentru navigat. 😉

  2. Si mie imi place foarte mult acest laptop si ma gandesc sa-l cumpar saptamana viitoare dar cred ca am sa-i mai bun 1 GB RAM ca sa fie mai performant.

Lasă un comentariu