Asus K53SC-SX014D

Acest laptop Asus K53SC-SX014D vine ca o alternativă mai ieftină la modelul K53SC-SX062D care vine cu procesor i3. Pe lângă aceste modele a fost lansat NX90SN-YZ015V care e cel mai bun model multimedia de pe piaţă. Îl recomand pe acesta deoarece pentru jocuri e mai recomandat modelul i5 şi în special dacă e unul din seria Sandy Bridge. Designul e unul foarte reuşit dacă e să-l comparăm cu vechea serie 52. Aici mă refer la capac, care nu mai e unul lucios ci mat şi puţin texturat. Motiv pentru care nu mai necesită o husă pentru a fi transportat. În rest, vine cu o placă video GT 520MX care e una din clasa 3 şi se află pe a doua poziţie deci poate fi considerare apropae cea mai bună placă grafică pe 64 de biţi. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior vine cu un procesor i5-2410M de 2.3 GHz cu un cache de 3 MB, placă video HD Graphics 3000 şi tehnologie 32 nm. Displayul e unul Glare adică e ideal pentru cei care-l folosesc în spaţii deschise sau mai luminate. Pe acesta puteţi să vă bucuraţi de filme 720p datorită rezoluţiei 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 15.6 inci, în special că are un contrast şi un număr ma re de culori datorită tehnologiei LED. Capacitatea memoriei RAM e de 4 giga DDR3 1333 MHz şi vine cu un slot liber pentru un eventual upgrade la 6 sau 8 giga. Spaţiul de stocare al HDD-ului e de 640 de giga şi e un model cu o viteză de 5400 de RPM. Placa grafică GeForce GT 520MX are o capacitate video de 1 giga pe 64 de biţi.

La capitolele comunicaţii, multimedia şi porturi oferă Wi-Fi, unitate DVD, difuzoare incorporate, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, tehnologie Altec Lansing, port VGA, microfon, mufă RJ-45, un USB 3.0, o ieşire audio, port HDMI şi un USB 2.0. Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie de circa 3 ore. Acesta are tastatură numerică, Free DOS şi o greutate de numai 2.6 kilograme.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Asus K53SC-SX014D este un model foarte reuşit din multe puncte de vedere: design, configuraţie (gaming) şi funcţionalitate (USB 3.0). Dar cred că se putea mai bine şi aici mă refer la placa video, care putea fi una GT 525M.

Concluzie

Acest Asus K53SC-SX014D se adresează celor pasionaţi de partea multimedia a laptopului adică filme, jocuri, muzică şi internet. Deasemenea e un model echilibrat datorită procesorului Sandy Bridge.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Asus K53SC-SX014D”

  1. Ieri l-am comandat si azi a ajuns cu bine, pot sa spun ca firma de curierat si-a facut treaba ca un adevar profesionist dar acelasi lucru pot spune si despre magazin. Cutia a fost complet sigilata, nu a lipsit nici un accesoriu din ea iar laptopul e pur si simplu impecabil. Nu am apucat sa joc nimica pe el deoarece abia am instalat Ultimate-ul pe el si am vrut sa vad cum se misca filmele HD pe el, deoarece ma uit destul de des la seriale si deci poate fi un laptop portabil si performant atunci cand vrei sa pleci undeva si asa nu te vei plictisi niciodata. Vreau sa joc un Age of Empires Online pe el deoarece pentru acela nici macar nu e nevoie de cine stie ce placa, probabil si cea integrata va fi destul de buna pentru acel joc.

  2. il vreau in special pt filme si jocuri este bun? si asi vrea sa stiu ce diferenta e intre un nvidia gt 540m si un gt 520 mx

  3. E un model excelent deoarece are un raport performanţă/preţ foarte bun. Referitor la acele plăci video, pot spune că există o diferenţă semnificativă deoarece GT 520MX e un model pe 64 de biţi (pe locul 2 în clasa 3) dar foarte performant, iar modelul GT 540M e un model pe 128 de biţi (clasa 2). Cel mai ieftin laptop Asus cu GT 540M e Asus K53SV-SX126D.
    Aici poţi vedea topul plăcilor video pentru laptopuri şi performanţele lor (pentru a compara două modele bifezi căsuţa din stânga modelului şi apeşi pe butonul restrict din partea de sus a topului).

  4. Am gasit la emag acest model, dar „problema” este ca e resigilat. La defecte scrie doar ca ambalajul original este deschis. Nu scrie cum ca ar avea pixeli defecti sau zgarieturi. Poate prezenta defecte? Ii pot lipsi CD-urile cu drivere?

Comentariile sunt închise.