Asus NX90SN-YZ015V

Cel mai bun laptop multimedia de pe piață vine de la ASUS cu laptopul Asus NX90SN-YZ015V. Spun asta deoarece are un ecran de 18 inci cu o rezoluție Full HD, o placă video de 2 giga, procesor i7 Sandy Bridge, difuzoare puternice, unitate Blu-Ray și altele. Un model de elită dar mai mic e N55SF-S1113V. După cum observați acesta nu e primul Asus NX90 ci e al doilea model. O alternativă mult mai ieftin din categoria Versatile Performance e K53SC-SX014D. Primul a fost furat în ziua prezentării sau probabil ca să-și facă reclamă pe la posturi de știri. Oricum, e un model foarte reușit care poate fi inclus și în categoria Premium datorită carcasei foarte robuste și materialelor foarte bune din punct de vedere calitativ. Din păcate acest nu e un model ieftin ci mai degrabă unul foarte scump deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Ecranul

Specificații tehnice

Procesorul e unul Core i7 modelul Sandy Bridge 2630QM care e unul foarte performant. Acesta are o frecvenţă de 2 GHz, un cache de 6MB, tehnologie 32 nm şi o placă video HD Graphics 3000. Această placă video e ceva mai bună decât predecesoarea sa. Ecranul LCD LED e unul Glare FHD de 18.4 inci şi are o rezoluţie Full HD de 1920 cu 1080 pixeli.

Acest model vine cu trei sloturi pentru memoria RAM DDR3 1333 MHz din care doar două sloturi sunt ocupate cu 4 giga fiecare. HDD-ul SATA are un spaţiu de stocare de 1.28 giga la 5400 de rotaţii pe minut. Placa video GT 540M e de 2 giga pe 128 de biţi. Cu acesta puteţi juca o mulţime de jocuri la detalii medii şi maxime.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii vine cu unitate Blu-Ray, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 2 MP, tehnologie Bang & Olufsen ICEpower, tehnologie SonicFocus, port VGA, microfon incorporat, LAN, WLAN, două USB-uri 2.0 şi două 3.0, port HDMI, ESATA şi bluetooth.

Asus NX90SN-YZ015V are o greutate de 4.4 kilograme şi vine cu tastatură numerică , Windows 7 şi o autonomie de circa 2 ore asigurată de acumulatorul de 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: ecranul generos şi foarte bun pentru filme şi jocuri, configuraţie decentă, design modern şi multe tehnologii pentru ca sunetul să fie unul superb.

Ca minusuri: ar fi autonomia şi preţul cam mare pentru o asemenea configuraţie.

Concluzie

Acest Asus NX90SN-YZ015V e un model de timp multimedia de elită dar care nu excelează pe toate planurile şi se adresează celor care au un buget foarte mare şi ar dori un gadget la modă.

Lasă un comentariu