Whirlpool AWE 6416, mașina spălat rufe

O astfel de mașină de spălat cu încărcare verticală Whirlpool AWE 6416 este ideală pentru cei care nu beneficiază de mult spațiu pentru un astfel de electrocasnic și deci pentru cei care locuiesc la bloc sau într-o casă mai puțin încăpătoare. Vine ca alternativă la AWE6316. Chiar dacă aceasta nu e la fel de performantă ca una cu încărcare frontală, vine cu mai multe programe de spălare, clasa de eficiență la spălare e foarte bună și are un consum redus de energie. Mai precis, are circa 18 programe dedicate spălării diverselor țesături dar sunt și câteva care sunt în funcție de timp (rapid). Datorită vitezei de centrifugare mici – 900 rpm – clasa de eficiență la centrifugare e D, dar după cum am precizat anterior, se compensează la alte capitole. E un aparat foarte bun din punct de vedere calitativ și aici mă refer în special la materiale și după cum bine știți acest brand oferă doar aparate eficiență și calitative. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din lateral
Deschisă

Specificații tehnice

E o mașină de spălat cu o capacitate de încărcare de 5.5 kilograme și acest de tip de încărcare e unul vertical. Viteza de centrifugare nu e una mare – 900 rpm – dar destul de mare pentru a face față unei cantități mari de rufe. Clasele de eficiență sunt destul de bune și anume: clasa de eficiență energetică e A+, eficiență la spălare e A și eficiență la centrifugare e D. Consumul standard de apă și energie al acestui model Whirlpool AWE 6416 e de 45 litri respectiv 0.85 kwh. AWE 6416 vine cu afișaj electronic de tip LED pe care se pot observa etapele de spălare. Are un număr total de 18 programe dintre care amintesc: rapid (30 minute), prespălare, bumbac, spălare lână, sintetice, consum redus energie, centrifugare intensă, clătire intensivă dar și altele.

Pe partea de funcții și siguranță are: selector centrifugare și sistem detectare spumă. Nu vine cu sistem de protecție împotriva inundaților, programare întârziată sau semnalizare acustică pentru finalizarea programului.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ieftină, multe programe, capacitate mare de stocare, realizată din materiale foarte bune, ușor de folosit și nu ocupă mult spațiu.

Minusuri: puține funcții.

Concluzie

AWE 6416 e un model reușit și se adresează celor care vor ceva compact, performant și bun pentru bani puțini. Există alternative la acesta dar acelea vin cu alte specificații tehnice și spun asta în caz că sunteți în căutarea unui model similar.

Un comentariu la „Whirlpool AWE 6416, mașina spălat rufe”

  1. buna ziua.am o masina la fel awe6416 si nu se mai aprinde nici un led si nu face nici un zgomot .ce ar putea avea sau o schema electrica de unde iau.va multumesc anticipat

Lasă un comentariu