Tefal OptiGrill+ GC706D34, grătar electric cu numeroase programe și nivele de gătire

Tefal OptiGrill+ GC706D34 este un grătar electric interesant și care se adresează utilizatorilor mai pretențioși, adică care vor ca preparatele să fie gătite într-un anumit fel. Evident că acesta nu este singurul model cu atâtea programe și cu acele nivele de gătire. Poate că pare destul de complicat acel panou de control și ați alege mai degrabă o variantă mai simplă, însă după prima folosire vă veți obișnui. Nu cred că va trebuie să răsfoiți prea mult manualul său deoarece aveți toate informațiile necesare lângă pictograme, dar și acestea sunt destul de evidente (ce vor să reprezinte).

Noile grătare sunt precum acesta adică are două suprafețe care se încălzesc astfel că nu trebuie să întoarceți carnea, eventual doar alte preparate (mici, cârnați și frigărui). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

 

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu aș putea spune că este inferior dacă-l comparăm cu grătarele clasice, pentru că acum nu veți mai arde preparatele și nici nu vor fi așa afumate. Mâncarea gătită pe acest tip de grătar va fi mai sănătoasă, plus că nu mai trebuie să puneți ulei și nici nu veți mai avea grija jarului indiferent de anotimp.

Vă puteți bucura de o temperatură constantă în funcție de programul sau treapta de încălzire aleasă. Se poate pune și carne semi-înghețată și aveți o funcție în acest sens, dar și una de preîncălzire ca să aveți suprafața încinsă sau pregătită pentru gătit. Aparatul se pornește, se alege tipul preparatului din cele 6 disponibile și se apasă OK pentru pornire. În partea dreaptă poate fi urmărit nivelul de gătire, astfel că puteți obține carne de vită mai puțină făcută sau bine făcută (sunt 5 nivele). Există și variata manuală dacă nu considerați că aparatul nu oferă rezultatele dorite (depinde de preferințele fiecăruia).

Puteți pune pe grătar chiar și sandwich-uri, legume, felii de pâine etc, adică tot ce vă doriți alături de preparatul preferat.

Concluzie

Tefal GC706D34 are numeroase funcții interesante, dar acel senzor de grosime (ajustează temperatura) nu este prezent după cum am văzut la alte grătare similare (Tefal OptiGrill+ GC712D34). Nu că ar fi un minus atât de mare, poate că nici nu obișnuiți să puneți carne foarte groasă în aparat.

Te-ar mai putea interesa