Sony S 9.4

Chiar dacă cei de la Sony Ericsson nu a scos o tabletă cum au plănuit, cei de la Sony au făcut-o deja pe cont propriu. Mai precis au scos tableta Sony S 9.4 16GB cu Wi-Fi care vine cu un procesor Dual Core numit Tegra 2. Tableta Sony S are un aspect mai „normal” dacă pot spune așa și spun asta pentru că cealaltă tabletă (Sony P) arată precum un toc de ochelari și nu cred că va avea cine știe ce succes. Dacă ar fi să recomand una aș recomanda-o pe acesta deoarece are un singur ecran dar mai mare și deci promite o experiență de navigare mai bună decât pe tableta Sony P care are două ecrane. Modelul S de 9.4 inci a ajuns cât de curând și în România. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Din câte am citit acest producător a fost primul producător cu acest concept de „tabletă” dar nu a avut ocazia de a-l pune în aplicare. Acum văd că încearcă și ei să facă ceva cu acestea dar după părerea mea nu știu dacă vor reuși deoarece în general produsele lor sunt cam scumpe și există o mulțime de alte gadgeturi similare la prețuri mai accesibile. Modelul S 9.4 e disponibil în două variante, cu spațiu de stocare de 16GB și 32GB. Doar că al doilea, de 32GB va ajunge mai târziu pe la noi. Din față, designul e destul de simplu și elegant ca și la tablete de la Samsung numai că din lateral vom vedea că are forma unei aripi de avion. Eu apreciez originalitatea celor de la Sony și abia aștept să apară și modelul cu 32GB spațiu de stocare și modem 3G incorporat.

Poze

În mână
Din lateral

Specificații tehnice

Are o greutate de numai 598 grame deci e destul de grea pentru o tabletă de aproape 10 inci. Suportă un ecran de 9.7 inci cu aspect lat care are o rezoluție HD+- 1280 cu 800 pixeli – și poate reproduce 16 milioane de culori. Pe partea de multimedia are mufă 3.5 mm pentru căști, difuzoare stereo incorporate, o cameră foto principală de 5 MP cu autofocus și una secundară de 0.3 MP pentru video chatting. Camera foto de 5MP e însoțită de funcții precum stabilizator de imagine, detectarea feței și a zâmbetului ș.a. Deci aceasta promite fotografii la calitate superioară în special că poate filma la calitate HD cu 30 fps.

Pe partea de comunicații are bluetooth 2.1 cu A2DP și Wi-Fi, dar și 3G pentru versiunea cu modem. Deci vine cu toate tehnologiile de transferare a datelor, tehnologii care le găsim și pe tablete similare. Are o capacitate de 1 giga de memoria RAM iar memoria internă poate fi mărită cu un card de tip SD de maxim 32GB. Poate fi conectat la PC sau laptop pentru a transfera fișiere cu ajutorul portului microUSB 2.0. Versiunea sistemului de operare Honeycomb de pe acesta e 3.1 și care se va mișcă destul de bine datorită procesorului ARM Cortex-A9 la 1GHz cu chipset Tegra 2 T20. Upgrade-ul promis de producător e 3.2 Honeycomb care cred că e disponibil pentru posesorii ei.

Ca și caracteristici speciale Sony S 9.4 inci are: busolă digitală, player media, diverse aplicații oferite de Google, suport Flash 10.3, browser HTML, metodă de introducere multi-touch, giroscop în trei axe, accelerometru pentru rotirea automată a ecranului și altele. Cam ce și cum puteți să vă jucați:

Păreri pro și contra achiziției

Tableta Sony S 16GB are un design elegant fără butoane fizice sau senzitive, interfață proprie adică modificată de producător, configurație foarte bună, software actualizat și să sperăm că varianta 3G nu va costa prea mult. Un alt plus ar fi bateria extrem de mare – 5000 mAh – care oferă o autonomie maximă de 8 ore. Formele și dimensiunile tabletei se datorează probabil acumulatorului foarte mare. Vor exista diverse accesorii pentru aceasta dar care nu vor fi incluse în pachetul tabletei, cum ar fi tastatura și standul. Dar acelea vor fi disponibile în funcție de câte astfel de gadgeturi sunt disponibile pe piață sau vândute.

Un minus al acestei tablete ar fi forma și greutatea sa.

Concluzie

Tableta Sony S 9.4 16GB e un model mai reușit decât modelul P dar nu este la fel de portabil. Nu știu cât succes are în România dar cu siguranță va avea la fanii acestui producător. În general îmi plac produsele lor, numai că în cazul tabletelor mai au de lucrat la partea de portabilitate.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Sony S 9.4”

  1. Am citit mai de mult despre aceste tablete dar cand am vazut ca le scot la anul mi-am luat gandul de la ele. Pretul cred ca va fi unul foarte mare ca la toate aparatele Sony.
    Nu stiu de ce multi apreciaza acest ,,brend,, din moment ce doar numele si pretul este de el.

  2. eu cred ca portabilitatea nu este o problema avand in vedere ca are cam aceleasi martimi ca ipad-ulvictor

Comentariile sunt închise.