Sony HDR-TD10

Dacă aveți deja un monitor sau televizor 3D și v-ați săturat să vizionați materiale 3D și doriți să creați propriile filmări 3D după bunul plac, camera video Sony HDR-TD10 Full HD Silver e modelul ideal. O alternativă mai pentru amatori e Sony DCR-SR15E. Spun asta pentru că aceasta filmează 3D cu ajutorul celor două obiective la calitate 1080p și vă dă posibilitatea vizionării înregistrărilor e ecranul LCD propriu fără a avea nevoie de ochelari. Calitatea imaginilor sunt asigurate de procesoarele Bionz și senzorilor de tip CMOS Exmor R. Însă dacă doriți să vizualizați filmările e un televizor, veți avea nevoie de ochelari Active Shtter care sunt ocheri 3D speciali. Această cameră are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
LCD

Specificații tehnice

Are doi senzori de 1/4″ de tip EXMOR R CMOS. Filmările pot fi înregistrate fie pe hard disk-ul intern de 64 giga fie pe cardul care poate fi unul Memory Stick PRO Duo, SDHC, SDXC, SD sau Memory Stick PRO HG-Duo. Aceste filmări pot fi salvate în format MVC pentru cele 3D HD și în format mpeg4 sau AVCHD pentru cele 2D. Pe HDD-ul de 64 de giga se poate înregistra în format 1080p cam 26 de ore. Indiferent de modalitatea de filmare (2d sau 3D), aceasta poate filma la calitate 1080p fără probleme.

Se poate alege într formatul 4 pe 3 și 16 pe 9 indiferent că filmați sau realizați fotografii în format jpeg de până la 3072 cu 2304 pixeli. Pe partea de captare video/foto mai are și: balans alb, iluminare minimă de 3 lucși, compensare backlight și viteză obsculator 1/25 secunde. Obiectivul are un zoom optic de 12x, unul digital de 17x în mod extins, stabilizare optică SteadyShot, apertură maximă de 1.8-10.0, viteză obturator 1/8 – 1/1000 secunde și o distanța focală de la 2.9mm la 29mm în cazul modului 3D și de la 2.9mm la 34.8mm în modul 2D. Pe partea de audio are tehnologia Dolby Digital 5.1ch, sunet surround cu zoom microfon și difuzor stereo Clear Phase. Ecranul LCD tactil de tip 3D are o diagonală de 3.5 inci și o rezoluție de 1229K.

Ca și conectori Sony HDR-TD10 are: ieșire compozit, minijack stereo pentru căști, USB, ieșire S-Video și minijack stereo pentru microfon. Folosește un acumulator NP-FV70 care e întâlnit mai la toate gadgeturile foto/video de la acest producător.

Ca și caracteristici speciale are: blitz, integrat, scene predefinite, ecran tactil cu buton de pornire/oprire înregistrare, Golf Shot în mod 2D, redare progresivă 1080p, zoom optic de 10 în 3D, Intelligent AUTO sau pe scurt iAUTO, BRAVIA Sync și înregistrare Surround.

Cântărește undeva la 645 de grame și vine cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piați, motiv pentru care îl putem considera cel mai compact gadget pentru filmare de la ora actuală disponibil în România.

Păreri pro și contra achiziției

Chiar dacă prețul e cam piperat pentru un astfel de dispozitiv, cred că își merită banii în special că nu sunt multe alternative pe piață și să vină de la un producător foarte renumit.

Concluzie

Acest Sony HDR-TD10 3D ar trebui să fie următoarea voastră alegere în special dacă aveți un buget generos și sunteți un profesionist.

Un comentariu la „Sony HDR-TD10”

  1. multumesc pt minunatul articol! detin aceasta camera si doresc sa fac o reclamatie majora fata de Florin I. Crisan, redactor la revista FOTO-VIDEO unde a scris doua articole oribile despre camera, nerecunoscand adevarata valoare 3D a imaginii si criticand mereu, astfel incat sa determine cititorul sa nu o cumpere! De atunci detest aceasta persoana, care citez,spune ca Sony TD10 in mod 2D filmeaza mai bine decat in mod 3D! acuma judecati-l si voi, cat de inapoiat este! un redactor de revista carevine lunar cu ultimelenoutati! mersi.

Lasă un comentariu