Samsung Galaxy Ace 2 I8160

Chiar dacă Galaxy Ace (1) S5830 are deja un succesor – Ace Plus S7500, Samsung oferă o variantă mult mai bună. E vorba de telefonul mobil Samsung Galaxy Ace 2 I8160 care un model din categoria Mid-Range care se situează undeva în partea superioară. Spun asta pentru vă vine cu un procesor Dual Core de 800MHz iar majoritatea smartphone-urilor Mid-Range au procesoare Single Core de 1-1.4 GHz. Important e că un astfel de procesor e mai bun decât unul Single Core de 1GHz (cum are S7500) deoarece are o viteză de procesare mai mare, poate filma la calitate HD și rula jocuri ceva mai sofisticate.

Datorită ecranului ceva mai mare – 3.8 inci, design-ul său e puțin diferit față de celelalte două Ace-uri. Bineînțeles un ecran mai mare aduce după sine și o rezoluție mai mare – WVGA. Alte îmbunătățiri care ar trebui luate în considerare ar fi: memorie internă – 4GB, memorie RAM – 768MB și 3G-ul (viteză de download dublă). Datorită acestor caracteristici tehnice, cu siguranță va primi un upgrade la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. În România, are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Greutatea sa e de numai 122 grame (foarte asemănătoare cu a lui Galaxy S Plus I9001) iar din profil se observă că are numai 10.5 mm. În partea de jos a ecranului prezintă aceleași trei butoane clasice. Ecranul TFT e înlocuit cu unul PLS TFT de 3.8 inci cu rezoluție de 480 cu 800 pixeli. Nu se știe dacă acest Samsung I8160 Galaxy Ace are Gorilla Glass sau o protecție similară împotriva zgârieturilor. Vine cu interfața TouchWiz versiunea 3.0. Chiar dacă memoria internă pare satisfăcătoare – 4GB, eu vă recomand și un card de memorie în special că suportă carduri de maxim 32GB. Multitasking e destul de bun datorită memoriei RAM și nu veți avea probleme nici măcar în jocuri.

Tehnologiile de comunicații întâlnite pe acest Samsung I8160 sunt cele clasice (GPRS, EDGE, WLAN, 3G, bluetooth). Însă 3G-ul e de 14.4 Mbps (aproape dublu față de primul „Ace”), are suport NFC și bluetooth versiunea 3.0. Procesorul Dual Core de 800 MHz e destul de bun având în vedere că telefonul poate filma HD cu 30 fps. Această cameră (5MP) e însoțită și de una secundară VGA.

Pe partea de software Galaxy Ace 2 vine cu sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread (ca Galaxy S2 I9100). Chiar dacă nu e cel mai nou, să sperăm că vom vedea cât de curând și un upgrade la ICS. Nu știu dacă acest nou Android va fi de folos cu mult deoarece necesită resurse hardware suplimentare și deci va afecta puți performanțele telefonului. Să sperăm că o versiunea superioară (poate 4.1) va fi destul de optimizată pentru modele mai mici cum e acesta. Acumulatorul său de 1500 mAh e decent după părerea mea dar nu va oferi o autonomie prea mare (cum e la S2). Bineînțeles are senzor de proximitate, accelerometru, browser HTML, GPS cu A-GPS și blitz.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: densitatea pixelilor e mult îmbunătățită (datorită rezoluției), filmare HD, ecran generos, procesor Dual Core, cel mai compact model cu rezoluție WVGA și spațiu intern mare (se putea și mai bine).

Minusuri: spatele e realizat dintr-un plastic ieftin (un spate cu aspect metalic ar fi fost ideal).

Concluzie

Acest Samsung I8160 Galaxy Ace 2  e un model interesant, cu siguranță accesibil (comparativ cu celelalte modele cu rezoluție WVGA) și l-aș recomanda fără dar și poate. În clipul de mai jos puteți vedea acest nou model iar acel mic lag se datorează faptului că e un prototip:

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Samsung Galaxy Ace 2 I8160”

  1. Mi l.am comandat si eu de curand si abia astept sa soseasca! multumesc pt review, mi.a fost de mare ajutor.

  2. Frate in videoul prezentat nu este samsung ace 2 ul acesta este unboxingul la simplul ace .Eu am ace 2 dar nu asa arata shimba rewievul video cu cel adevarat de samsung galaxy ace 2 i8160

  3. sal, am un telefon samsung galaxy ace 2 i8160 , vreau folie protectoare si o carcasa , unde pot gasi?, cine ma poate ajuta sa gasesc.Multumesc

Comentariile sunt închise.