Samsung 42F5300, Smart TV de 107 cm

Samsung 42F5300 e o alegere bună pentru cei care vor un televizor LED cu funcții speciale, aplicații, browser web și altele. Pe scurt, vor un Smart TV dar nici prea mare. Acesta are o diagonală de 107 cm care e evidentă din codul său, însă poate fi găsit și sub numele de UE42F5300. Nu sunt diferențe între cele două nici măcar la preț. Nu e chiar accesibil, dar având în vedere că a apărut recent. Alternative care le puteți lua în considerare sunt modelele din aceeași serie care pot fi mai mici sau mai mari. Pot fi identificate ușor după serie – F5300. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e simplu și plăcut, adică are un suport clasic, margini înguste și finisaje pe culoarea neagră. Nu e cu mult mai diferit față de predecesoarele și mai puțin față de modelele similare (doar diagonala diferă). Dacă vreți să nu ocupe prea mult loc în cameră atunci puteți să-l puneți pe un suport TV Hama 84426.

Televizorul
Televizorul

Specificații tehnice

Majoritatea televizoarelor lansate anul acesta sunt LEDuri și se pare că plasmele o să dispară cu timpul. Spun asta deoarece claritatea imaginii la LED-uri e tot mai bună. Chiar și calitatea audio e îmbunătățită și aș fi apreciat mai mult dacă avea și subwoofer. E dotat cu un tuner TV performant, player multimedia integrat, Wi-Fi Direct și o mulțime de porturi. Având în vedere că e un Smart TV are nevoie de mai mult de un port, iar în acest caz are 2 USBuri care sunt suficiente (ar fi fost ideal dacă avea 3 în caz că doriți să conectați mai multe periferice).

Am observat că are aceleași caracteristici speciale pe cam toate modelele: EPG, Smart View, mod jocuri, mod film, Connect Share Movie. Smart Hub, aplicații, browser web etc. Deci oferă multe iar dacă aveți deja o tabletă care o folosiți pentru internet, nu cred că ar mai avea rost și un Smart TV.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: trebuie să recunosc că e o alegere bună având în vedere calitatea imaginii și sunetului, dar și că are o mulțime de caracterisitic speciale folositoare.

Minusuri: probabil prețul.

Concluzie

Acest Samsung 42F5300 pare a fi un înlocuitor pentru 42EH5300 și se poate observa acest lucru doar comparându-le. Alternative la acesta sunt destule dacă luăm în considerare prețul și ce oferă. Aici mă refer la televizoarele mai mici iar o recomandare de la mine ar fi să alegeți doar pe cele cu CMR de cel puțin 100 Hz. Cele care au 50 Hz sunt de anul trecut și deci sunt depășite.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Samsung 42F5300, Smart TV de 107 cm”

  1. Lipsa capabilitatii 3D nu as spune ca e un minus, iar despre calitatea imaginii acestui model pot spune ca e foarte buna. Nu se compara cu nimic atata timp cat si filmul e la o rezolutie mare, de preferat Full HD.

  2. Vreau sa achizitionez acest tv.se poate conecta la internet prin router sau mai trebuie si altceva?

Comentariile sunt închise.