Tableta iPad Apple 16GB 3G

În acest review voi prezenta una din cele mai ieftine tablete PC şi anume tableta iPad Apple 16GB 3G. Cea 3G care are şi funcţia de telefon este ceva mai sumpă dar sincer nu-i prea văd rostul deoarece este destul de dificil să vorbeşti la ea datorită dimensiunilor impresionante. Preţul celei simple fără funcţia de telefon este undeva la 1.500 de lei şi este după cum observaţi la ofertă. Dacă doriţi pe cea 3G pentru a o folosi şi ca telefon adică cu 3G ar trebui să ştiţi că trebuie să scoateţi bani serioşi din buzunar şi anume undeva la 2.000 de lei. Dacă nu puteţi aştepta pentru varianta iPad 2 Apple 16GB.

Dacă doriţi să optaţi pentru cea fără 3G, de diferenţa aceea de bani puteţi achziţiona un telefon cu Android cum ar fi LG Optimus One P500 costă undeva la 600 lei. Dacă nu vă plac cele cu Android puteţi opta şi pentru un iPhone 4 dar nu va fi rentabil deoarece este mai scump decât tableta în sine. Deci sunt doar două opţiuni fie vă luaţi cea cu 3G fie luaţi cea simplă şi mai un telefon. Dar după cum am precizat anterior utilizare ei pe post de telefon este destul de grea datorită dimensiunii generoase, dar puteţi opta pentru utilizarea handsfree-ului său.

Poze

Acasă
Ce conţine pachetul

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Spre deosebire de alte tablete tableta Apple iPad are un ecran cu tehnologie LED, IPS şi MultiTouch la o diagonala de 9,7 inci. Tehnologie IPS este tehnologia folosită la monitoarele pentru editare fotografică.

Are unghiuri de vizionare foarte bune de 178 grade, culori naturale sau vii la o luminozitate foarte ridicată şi plăcută în acelaşi timp. Trebuie să menţionez că are o rezoluţie foarte ridicată de tip HD şi anume 1024 cu 768 pixeli.

Sistemul de operare iOS 4 este sistemul de operare folosit pentru iPad (împreună cu iPhone şi iPod touch). Acesta vă permite să răsfoiţi, citiţi, şi se vedeţi totul doar printr-o atingere a ecranului. Acesta include toate aplicaţiile Apple puternice, inovatoare, şi distractive pe care le puteţi utilizaţi în fiecare zi, de mai multe ori pe zi. Şi este platforma pe care peste 65.000 de alte aplicaţii uimitoare au fost create pentru iPad. Este extrem de sigur, stabil, şi receptiv, şi este făcut pentru a lucra perfect cu hardware-ul iPad. iOS 4 este motivul pentru care nici un alt dispozitiv nu se poate compara cu iPad-ul.

Printr-o apăsare a butonului Home, poţi să-l trezeşti din somn instantaneu. Asta deoarece caracteristicile iPad-ului sunt rapide, eficiente, şi de încredere pentru stocare flash de date care vă permite să accesaţi rapid. Deci, totul va prinde viaţă fără nici un efort.

Are giroscoape, accelerometru şi busolă, cu care iPad Apple 16GB cunoaşte fiecare mişcare a voastră. Toate acestea fac ca gameplay-ul să fie mai interesant şi pot spune că este o vicotrie epică pentru jocuri.

Utilizarea ei este destul de simplă deoarece vine cu tastatura QWERTY de tip virtuală dispusă pe ecranul tabletei. Are procesor care este de cel puţin 10 ori mai rapid ca o tabletă oferită de un alt brand. Deci are o performanţă destul de ridicată, numit Apple A4. Acesta are o frecventa de 1 Ghz şi cu ajutorul său poţi viziona filmelor HD sau 720p (h.264) într-un mode fluent, şi trebuie să luăm în considerare şi continutul său grafic avansat.

Dacă nu ştiai iPad Apple 16 GB se conectează la internet pcu ajutorul reţelei Wireless denumită 802.11 (b/g/n) chiar dacă nu are mufă RJ-45 care este mufa pentru conectare clasică la ‘net.

Probabil veţi zice că o tabletă cu o asemenea dimensiune şi funcţii complexe sau avansate are o autonomie scăzută, ei bine ar trebui să ştiţi că produsele oferite de Apple inclusiv aceste tablete iPad 16GB au o autonomie peste medie, adică până la 10 ore de utilizare normală.

La capitolele funcţii şi aplicaţii, tableta iPad 16GB vine cu circa 12 aplicaţii, toate sunt destinate exclusiv acestui model. O parte dintre aceste aplicaţii dar şi cele mai importante sunt: iBooks, iPod şi iTunes. După cum se numesc vă puteţi da seama că le veţi găsi doar pe produse Apple. iBooks este o aplicaţie care face ca tableta dumneavoastră să devină un eBook Reader, şi se adresează bineînteles celor ce citesc mult, ştiri, cărţi, reviste etc. iPod este o aplicaţie pentru vizionarea clipurilor sau redarea melodiilor preferate. iTunes este un fel de magazin online destinat posesorilor de produse Apple şi anume utilizatorii pot cumpăra filme şi muzică de pe acest magazin online.

Browser-ul este numit Web Apple Safari, care este cel mai bun browser pentru tablete iar cu ajutorul ecranului MultiTouch uşurează navigarea pe internet. Mai gsim şi o aplicaţie pe mesajele de tip e-mail, care este compusă din două ferestre: în partea stângă putem vedea titlurile mesajelor şi numele expeditorilor, iar în cea dreaptă conţinutul lor. Aplicaţie este compatibilă cu servicii precum Yahoo! Mail, AOL, Gmail, Hotmail etc.

Mai găsim aplicaţii pentru vizionarea clipurilor de pe Youtube, pentru navigaţie GPS, Claendar, Contracte şi Notiţe.

Plusuri şi minusuri

O chestie ce mi-a plăcut foarte mult la această tabletă este faptul că poţi utiliza aplicaţiile în funcţie de cum o ţi în mână şi anume în mod portret, dar şi în mod peisaj sau landscape. Dar şi imaginile sau fotografiile se rotesc automat datorită prezenţei accelerometrului. Aplicaţiile pentr iPhone sau iPod sun t compatibile cu iPad Apple 16GB.

Nu mi-a plăcut dimensiunea ei atunci când călătoreşti, sau când eşti în mers utilizarea ei este destul de dificilă deoarece rişti să o scapi pe jos. Cei de la Apple puteau realiza şi o versiune de iPad Mini cu ecran de 5 inci care cred că avea mai mult succes şi se vindea ca pita caldă, dar să nu credeţi că acesta nu se vinde, la un preţ infim ca acesta mulţi posesori de iPhone-uri vor opta pentru o asemenea tabletă iPad.

Concluzie

Deci dacă doriţi o tabletă performantă şi ieftină, tableta iPad Apple 16GB 3G este soluţia deoarece este un produs foarte bun şi rapid din punct de vedere al procesării datelor. Sistemul de operare este uşor de folosit şi are o interfaţă simplă şi plăcută ca la celelalte produse Apple.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Tableta iPad Apple 16GB 3G”

Comentariile sunt închise.