OCZ Vertex 4 Series

SSD-ul OCZ Vertex 4 Series e un model foarte capabil de solid state drive de la Vertex, dar performanțele variază în funcție de câți bani sunteți dispuși să dați pentru acest lucru. Modelul Vertex 4 are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și acesta e unul de plecare deoarece poate ajunge până la 2779 lei pentru varianta de 542 giga, iar cea de 64 giga e cea mai ieftină. Există variante de 64, 128, 256 și 512 de giga.

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea care este conținutul aproximativ al pachetului, iar acest pachet diferă în funcție de preț. Nu e un model mare și de aceea poate fi instalat chiar și într-un laptop. Dacă o să-l instalați într-un laptop atunci o să vă consume mai puțin curent și astfel autonomia bateriei o să crească ceva mai mult. (Mai exact consumul de curent e de 2,5W.) Poate că vi se pare că e o componentă mare, dar nu e așa deoarece componenta propriu-zisă e o placă sigilată într-o carcasă.

Pachetul

Specificaţii tehnice

Vertex 4 e un model care e de recomandat să-l montați pe SATA3 și are o rată de transfer teoretică de 600 mega. Citirea se realizează cu 460 mega pentru varianta de 64GB, iar restul au rată de transfer la citire de 560 mega. Scrierea e foarte bună, adică cu 510 mega la variantele 256 și 512, iar 200MB/s are cea de 64GB, pe când cea de 128GB are 430MB/s.

Păreri pro şi contra

Pro: e garantat la 5 ani (asta poate că depinde și de magazin), iar producătorul spune că va rezista două milioane de ore; performanțele la citire sunt foarte bune și din această cauză programele gen Photoshop vor porni instantaneu; poate fi montat într-un desktop PC cât și într-un notebook; în mod normal e compatibil cu orice SATA, dar va merge la potențial maxim doar pe Serial ATA 3.
Contra: nimic deoarece există variante destinate oricărui buzunar.

Concluzie

Este interesant că acest tip de componentă vine în configurații, dacă pot spune așa, pentru fiecare buzunar. O să vă facă laptopul ori desktopul mult mai rapid și dacă aveți mai mulți bani atunci vă recomand variantele de 128 ori 256 giga. Din preview-ul de alături vă puteți face o oarecare părere despre cum arată și ce performanțe puteți obține cu un astfel de SSD.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „OCZ Vertex 4 Series”

  1. Il am de doua saptamani si nu am intampinat vreo problema in utilizare lui zilnica. Eu tin pe el doar windowsul si programele si se vede foarte clar diferenta fata de un hdd. Recomand.

Comentariile sunt închise.