MSI AMD Radeon HD 6970

Cui nu-i plac jocurile, hai să fim serioși, iar pentru a le putea juca la calitate maximă ai nevoie de o placă capabilă cum e placa video MSI AMD Radeon HD 6970 care foarte similară modelului R6970, doar că are un procesor de 880 megaherți față de cel de peste 900 al modelului cu R în față și cu câteva caracteristici mau puțin. Față de modelul cu prefixul R are și un preț inferior fiind un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e mare având în vedere că te poți juca orice joc la rezoluție FullHD și detalii maxime. Să zicem că peste vreo 5 ani nu sunteți mulțumiți de performanțele plăcii atunci puteți instala încâ maxim 3 plăci alătui de acest modelu în mod CrossfireX pentru a crește performanța în jocuri și evident fps-urile (cadrele pe secundă).

Poze

Două plăci pentru Crossfire

Specificaţii tehnice

Radeon HD6970 făcut de cei de la MSI e construit în jurul cipului 6970 din seria 6000 și acest ip se remarcă prin frecvența de circa 800 megaherți a GPU-ului, memoria grafică DDR5 cu o frecvență de 5,5 gigaherți și bus-ul pe 256 biți. Evident că are și multă memorie dedicat, adică 2 giga și pentru a vă merge bine jocurile trebuie să vă asigurați că memoria calculatorului dumneavoastră e de minim 4GB. O să vă puteți bucura de ultimele jocuri deoarece are suport pentru cel mai nou DirectX – DX 11 și OpenGL 4.

Păreri pro şi contra

Pro: e construită în jurul unui cip nou, prețul reflectă performanțele plăcii, are numai porturi digitale de ultimă generație (vine în pachet cu adaptor pentru VGA așa încât să puteți conecta fără probleme și monitoare vechi). Contra: era interesant dacă avea răcire pasivă cu radiator, dar mă gândesc că nu era la fel de eficientă ca cea pe cooler.

Concluzie

Placa HD 6970 e una bună atât celor pasionați de jocuri, dar și arhitecților ori studenților la arhitectură deoarece AutoCAD, 3ds Max și alte programe specifice vor merge perfect și fără vreo sacadare provocată de placă. Dacă îi instalați driverele corespunzătoare de pe CD-ul cu care vine atunci nu o să aveți probleme și trebuie să recunosc că nu vă recomand să-i faceți actualizări la drivere deoarece în general cele care vin la pachet sunt cele mai bune. Alături e un clip pentru a vă face o părere cum merg jocurile pe acest model de R6970.

Te-ar mai putea interesa