MSI AMD Radeon R6970

Placa video MSI AMD Radeon R6970 Lightning TwinFrozrIII e un model cu sistem de răcire inovator și cu performanțe grafice impresionante. Acesta vine cu un pachet destul de generos și după cum vedeți are cablu Crossfire Bridge, două mufe de alimentare cu 8 pini, un adaptor DVI la VGA, miniDP la DP dar și altele.  Caracteristicile speciale ale acestei plăci video ar fi: memoria de 2 GB GDDR5, diversitatea porturilor, tehnologiile AMD dar și cele de la MSI (Afterburner). deci pot spune că se adresează gamerilor pretențioși și nu poate fi considerat ca un upgrade la sistemul desktop mai vechi deoarece aveți nevoie de o sursă ceva mai mare (recomandarea mea ar fi una de 650W). Nu cred că tehnologie Crossfire vă va fi de folos pentru moment deoarece Radeon R6970 e și așa destul de tare pentru a rula fluent cele mai noi jocuri la rezoluție Full HD. O alternativă vine de la Sapphire și anume Radeon HD 6970. Acest R6970 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Co Mhznținutul
Placa

Specificații tehnice

Acesta vine cu slot PCI Express 2.1 x16, RAMDAC de 400 MHz și procesor 940 MHz. Memoria are o capacitate de 2 GB de tip GDDR5 cu BUS de 256 biți și o frecvență de 4800 MHz. Are suport OpenGL 4.0  și DirectX 11. iar la capitolul conectivitate stă foarte bine după cum am zis și în primul paragraf.

Tehnologiile AMD disponibile pe acest model sunt HD3D, Eyefinity (pentru a conecta mai multe monitoare) și Crossfire (sistem cu două plăci video care funcționează împreună). În Metro 2033 a obținut circa 23 de fps iar în Battlefield Bad Company 2 circa 90 fps, bineînțeles la rezoluție Full HD. În mod idle consumul a fost de 119 W iar temperatura de 35 de grade. În load, lucrurile stau diferit 351 W și anume și 70 grade. Jos am postat un clip cu performanțele sale într-un joc mai cunoscut și care s-ar putea să vă placă:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se menține destul de rece în mod idle și load, overclocking bun (performanțele cresc considerabil dar și consumul cu 50W), bună pentru gaming Full HD indiferent de joc, posibilitate de a conecta mai multe monitoare (Eyefinity), preț acceptabil etc.

Minusuri: consumul e destul de mare în load.

Concluzie

Placa video AMD Radeon R6970 de la MSI e recomandarea mea pentru cei care vor să-ți construiască un sistem desktop puternic care să facă față oricărui joc. Jos v-am pus un clip cu despachetarea acestui model care să vă faceți o idee despre cum arată în realitate:

Te-ar mai putea interesa