Mac Mini

Cel mai mic și performant desktop PC este acest sistem desktop PC Mac Mini, care este modelul nou din 2011. Este un desktop compact datorită configurației și al dimensiunilor foarte reduse și deci este cel mai portabil gadget de acest gen. Vine cu un procesor Core 2 Duo, 2 giga de RAM, hard de 320 de giga și placă video dedicată GeForce 320M. Nu trebuie să confundați acest model 320M cu cel GT care este un model cu memorie dedicată.

Deci placa video 320M este o placă video integrată. Aceasta este o configurație decentă pentru vizionarea de filme HD și Full HD. Datorită dimensiunilor sale poate fi pus oriunde fără a ocupa spațiu și poate pus chiar și într-o mașină. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci nu este nici ieftin dar nici scump. Ca și alternative la Mac Mini aș enumera modelele Apple MacPro TwoMac Pro Two și Apple MacPro One care pot fi „frații” mai mari ai acestui sistem. Nu recomand achiziția unui model second-hand deoarece poate să fie unul contrafăcut (chinezărie) ci recomand unul nou.

Poze

De sus
19 cu 19 cm

Specificații tehnice

Procesorul este unul Intel Core 2 Duo care are o frecvență de 2.4 GHz și cache de 3 MB. Este un model mai vechi și deci nu vine cu placă video integrată în chip. Placa de bază are rețea integrată, bluetooth 2.1, Wi-Fi, cu EDR și AirPort Extreme 802.11n. Capacitatea memoriei RAM este de 2 giga de tip DDR3 la o frecvență de 1066 MHz.

Hard disk-ul este unul de tip SATA și are un spațiu de stocare de 320 de giga. Placa video nVIDIA GeForce 320M are o memorie de 256 de MB care este share-uită. Deci acesta este una integrată ideală pentru aplicații de tip office și filme. Ca sistem de operare Mac Mini are Mac OS X. Acest sistem Mac Mini este unul Apple PC care are slot pentru card SD, un FireWire 800, mini DisplayPort, intrare de tip minijack, patru USB-uri 2.0 și port HDMI.

Pentru a deschide Mac Mini-ul trebuie să răsuciți spre stânga capacul negru din partea din jos ținând apăsat cu degetele în interiorul celor două adâncituri.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: are o greutate de numai 1.3 kilograme (aproape cât un netbook), arată foarte bine, are unitate optică DVD, marginile sunt rotunjite, este mult mai subțire decât prima variantă de Mac Mini, are HDMI în loc de DVI, vine și cu un slot pentru carduri SD.

Ca minusuri: nu are securitate Kensington.

Concluzie

Acest sistem desktop PC Mac Mini este o variantă mai reușită a modelului mai vechi cu același numa și vine cu câteva îmbunătățiri la design, la dotări și configurație.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Mac Mini”

  1. Daca ar fi sa imi aleg dintre un desktop si un laptop probabil as alege laptopul. Cel mai mult imi place Mac Air, mai ales aspectul lui.

  2. Dacă te uiți la configurația desktopului atunci vei vedea că este peste unele laptopuri Apple.

Comentariile sunt închise.