Lenovo IdeaPad Z570AT

Laptopul Lenovo IdeaPad Z570AT vine ca alternativă la modelele IdeaPad Z570A care are o configurație mai bună dar un preț mai mic și la modelul Lenovo B570G care e unul de tip Business (cititor de amprentă). Acest lucru se datorează faptului că acesta are sistem de operare Windows 7. În rest nu prea veți găsi deosebiri nu măcar estetice. La capitolul design veți observa că acesta are un capac de culoare roșie, ramă neagră lucioasă și tastatură cu taste spațiate. Acesta e un model de tip multimedia adică pentru muzică, filme și jocuri dar nu excelează la capitolul gaming. Pentru cei care le plac jocurile recomand acea alternativă cu i5 iar pentru cei care au nevoie un laptop cu software licențiat, recomand pe acesta. Z570AT are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci diferența dintre prețul acestuia și prețul alternativei e justificat.

Poze

Din lateral
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Core i3-2310M care are tehnologie 32 nm, un cache de 3 MB și o frecvență de 2.1 GHz. Ecranul LCD de tip LED are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și o diagonală de 15.6 inci deci ideal pentru filme de tip HD. Pentru cele la calitate Full HD recomand un ecran mai mare care să aibe intrare HDMI. Capacitatea memoriei RAM DDR3 1333 MHz e de 4 giga și poate fi mărită la 8 giga prin achiziția unei plăcuțe de 4 giga deoarece are doar un slot ocupat.

Hard disk-ul de 500 de giga e unul de tip SATA la 5400 de RPM. Placa video nVIDIA GeForce GT 520M e u model de placă video cu memorie de 1 giga dedicată pe 128 de biți. Are și o placă video integrată HD Graphics 3000 care poate reda fără probleme filmele Full HD. La capitolele multimedia, porturi și comunicații are port HDMI, port VGA, trei USB-uri 2.0, microfon, eSATA, o ieșire audio, RJ-45 pentru internet sau rețea, bluetooth și Wi-Fi. Vine cu tastatură numerică și are o greutate de 2.6 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri ar fi configurația care-ți dă posibilitatea să joci orice joc, autonomia de circa 5 ore, designul foarte elegant și sistemul de operare Windows. Ca minusuri ar fi procesorul i3 care nu prea este indicat gaming-ului, mai degrabă un i5 sau i7. Motiv pentru care v-am și recomandat acea alternativă.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Z570AT e un model reușit pentru că arată, poate rula cele mai noi jocuri fără probleme, puteți viziona filme Full HD fie pe el fie pe un TV conectat la HDMI-ul laptopului și are un preț acceptabil având în vedere că are și Windows 7.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaPad Z570AT”

  1. Un model interesant atat pentru el cat si pentru ea si aici fac referinta la faptul ca sunt doua modele in doua culori sub seria Z570AT. Am ramas putin mirat ca a aparut asa de repede si in Romania deoarece a fost lansat cu ceva vreme in urma.
    Este un model excelent pentru cei care le trebuie un laptop multimedia iar designul da impresia unui model premium in special la interior. Se mai putea lucra la capac si anume pare prea simplu. Parca la Y560 era interesant capacul in doua culori si mat, nu lucios ca si la acesta. Dar si asa pe culoarea albastra care e destul de deschisa la culoare nu se vad amprentele sau preful, probabil daca era o culoare mai inchisa era cam nashpa. Pretul este oarecum bun in special ca am avut nevoie de unul cu Windows licentiat.
    Tastatura este superba de tip chiclet, ecran superb, placa video foarte buna pentru radarea de filme si ma gandesc sa cumpar un monitor mai mare pentru filme si care sa aibe bineinteles intrare HDMI. Sunt multumit de performantele sale chiar daca are numai Core i3. Bateria tine destul de mult si initial am zis ca nu are cum sa tina 4-5 ore deoarece cam toate laptopurile scot cam 3 ore, ei bine acesta scoate mai mult motiv pentru care pot spune ca merita.

  2. Pentru cei care doresc mai multă performanță în jocuri, la un preț mai bun dar fără sistem de operare pot opta pentru modelul simplu Lenovo Z570A.

Comentariile sunt închise.